Be Quick Dames verslaan St. Annaparochie

(Sint Annaparochie vr. 1 – CSV Be Quick Dokkum vr. 1 eindstand 1-2)

Vanaf de aftrap waren de intenties van de vrouwen van Be Quick duidelijk. Er werd meteen met veel druk naar voren gespeeld en de defensie van de Bildtse dames had het bijzonder druk. In de vierde minuut leidde dat al tot de voorsprong. Sam Bosma bracht met een bekeken pass Simone Hofer in stelling. Zij schoot de 0-1 fraai binnen en daarmee was de goede start van de wedstrijd compleet. Be Quick bleef de bovenliggende partij en won steeds de meeste duels op het veld.

In de loop van de eerste helft werd het spelbeeld iets gelijkwaardiger. Het tempo bleef erg hoog en het balbezit van de bezoeksters was zeer groot. De beste kansen bleven voor Be Quick. In de 38e minuut wist Hinke Rozema zich door een mooie combinatie goed vrij te spelen, maar haar schot op doel ging net naast. In de slotfase van de eerste helft kreeg Be Quick nog een vrije trap. Lisanne Kempe leek dit buitenkansje te gaan benutten, maar ook haar bal ging net naast. Daarmee ging Be Quick met een kleine voorsprong rusten. Gezien het spelbeeld was de 0-1 echter een magere afspiegeling van het veldoverwicht.

In de tweede helft was het spelbeeld heel anders. Sint Anna was scherper dan in de eerste helft en vanaf de aftrap hadden zij het meeste balbezit. Nu werden de meeste duels door de thuisclub gewonnen en werd Be Quick veel meer achteruit gedrongen. De thuisclub kreeg veel hoekschoppen en in de beginfase van de tweede helft stond Be Quick constant onder druk. Nadat Be Quick de eerste storm had doorstaan, probeerden de dames meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat lukte in de 59e minuut toen bij een vrije trap van Be Quick Regina de Groot perfect in stelling werd gebracht en zij de 0-2 binnen kopte. De thuisclub bleef daarna wel de bovenliggende partij en kreeg ook meerdere kansen. In de 66e minuut werd een hoekschop van Sint Anna heel goed binnengekopt en verscheen de 1-2 op het scorebord.

Beide teams gingen volle bak voor de winst en er ontspon zich een spannende slotfase. Eerst was Be Quick gelukkig toen Sint Anna bij een aanval de paal raakte. Daarna kreeg een aanvalster van Sint Anna nog een uitgelezen kans om alleen voor de keepster uit te halen, maar wist de sluitpost van Be Quick te redden. In de 81e minuut kreeg Sint Anna een penalty toegekend. Keepster Elise v.d. Linde stopte deze overtuigend. Daarna kregen Marije Procee en Ingrid v.d. Wal ook nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar zij zagen hun schoten gestopt. In de 96e minuut werd er afgefloten en wist Be Quick de verdiende overwinning binnen te slepen. Daarmee is de achterstand op de tot vandaag toe ongeslagen koploper terug gebracht tot vier punten en is de spanning in de competitie met nog drie wedstrijden te gaan weer volledig terug.

Het was prachtig om zoveel thuispubliek onze dames te zien aanmoedigen naar deze zwaarbevochten overwinning. Komende zaterdag 11 mei spelen we weer thuis voor de wedstrijd tegen The Knickerbockers Vrouwen 2 uit Groningen. De aftrap op het hoofdveld is dan om 15.00 uur.

 Verslag: Remco Admiraal
 
 
 
 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors