Be Quick dames winnen in Groningen

(GV Groen Geel Vr. 1 – CSV Be Quick Dokkum Vr. 1 eindstand 0-4)

Het is fris en bewolkt bij het vertrek uit Dokkum om 15.30 uur, maar bij aankomst aan de Laan Corpus den Hoorn in Groningen schijnt de zon en is het heerlijk warm voetbalweer. Het terras bij het veld zit lekker vol. Beide teams zijn nog ongeslagen dit kalenderjaar, dus het publiek kan zich verheugen op een mooie wedstrijd. Gelukkig is ook veel trouw thuispubliek mee afgereisd naar Groningen, dus aan aanmoediging geen gebrek vanmiddag. Om 17.30 uur wordt afgetrapt op het zonovergoten kunstgrasveld 7.

In de eerste helft heeft Be Quick vanaf de aftrap veel balbezit en krijgt ook een aantal schietkansen. De eerste grote kans is echter voor de thuisclub als de linksvoor van Groen Geel een pass op maat krijgt en oog in oog met de sluitpost van Be Quick komt. Keepster Elise v.d. Linde weet de doelpoging onschadelijk te maken. Daarna krijgt Be Quick een goede mogelijkheid als linksback Rafaela Dijkstra opstoomt en de verdediging uitspeelt. Haar schot op doel gaat net voorlangs. Zij leidt ook de 0-1 in als zij zich vlak daarna op bijna identieke wijze vrij speelt en de keepster van Groen Geel haar schot niet kan vasthouden. Ingrid v.d. Wal reageert attent en maakt de 0-1. Daarna blijven de dames van Be Quick de bovenliggende partij, maar weten niet meer te scoren.

Na de thee pakt Be Quick de draad goed op en gaat met veel energie op zoek naar uitbreiding van de voorsprong. Dat leidt tot veel dreiging en druk op de laatste linie van de Groningers. Als de verdediging van Groen Geel de bal niet weg weet te werken krijgt spits Sam Bosma de bal toegespeeld. Zij maakt optimaal gebruik van dit buitenkansje en schiet de bal perfect binnen. Deze 0-2 betekent de opmaat van meer kansen.

Ondanks drie wisselingen in de formatie blijft Be Quick zeer overtuigend spelen. Invalsters Marijke Kooistra, Anneke v.d. Meulen en Emma Admiraal laten daarmee ook een goede indruk achter. Groen Geel probeert nog grip op de wedstrijd te krijgen en de aansluitingstreffer te maken. Be Quick krijgt daardoor veel meer ruimte en rechtsvoor Regina Visser maakt daar handig gebruik van. Zij maakt haar vijfde competitiedoelpunt en tekent aan voor de mooie 0-3. De kansen voor Be Quick blijven komen en Ingrid v.d. Wal weet met haar tweede treffer de 0-4 te maken. De solide verdediging van Be Quick staat als een huis en geeft niets weg in de tweede helft.

Deze 0-4 is ook de eindstand en betekent de zesde zege op rij voor de dames van Be Quick en een prima uitzege. De tweede plaats in de tweede klasse D wordt hiermee geconsolideerd. Komende zaterdag 13 april spelen de dames weer thuis. Op het Tolhuispark wordt dan om 14.45 uur afgetrapt op het hoofdveld tegen Oranje Nassau Vrouwen 3.

 
Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors