Be Quick bekert verder na zevenklapper (1-7)

Be Quick gaat naar de volgende bekerronde dankzij een 1-7 overwinning in en tegen tweedeklasser Hardegarijp. Al in de rust was de wedstrijd min of meer gespeeld. De thuisclub stond toen al op een 1-4 achterstand.

Al na twaalf minuten stonden de Dokkumers op een 0-2 voorsprong. Frits Veenema scoorde de openingstreffer uit de rebound, na een schot van Rindert Ykema. Marcel van der Meulen soleerde vrij vlot daarna naar 0-2. Hardegarijp kreeg weer even hoop na de treffer van de Rick de Groot (1-2) maar daarna was Veenema tweemaal op rij succesvol, 1-4.

Na de rust was Veenema de verdedigers opnieuw te snel af en op het juiste moment tikte hij de bal breed naar Janco Wiersma, die de 1-5 aantekende. In het slotkwartier schoot Aldert Hietkamp de zesde treffer binnen na een assist van Veenema. Bij de zevende treffer ging het precies andersom. Hietkamp bediende Veenema, die vervolgens zijn vierde treffer van de avond liet aantekenen.

Een prima resultaat voor het team van Henk Konings. Na een aantal nederlagen in de competitie komt een  bekerwedstrijd soms op het goede moment. ‘Winnen en doelpunten maken is het beste medicijn’ aldus trainer Konings. De thuisclub bleef gedesillusioneerd achter en trainer Oane Westra zal met zijn team alles in het werk willen stellen om ‘de knop’ voor zaterdag weer om te zetten.

Be Quick speelt zaterdag in Groningen tegen Oranje Nassau. Met de onmisbare steun van de trouwe supporters zal moeten blijken wat er zaterdag mogelijk is. De opmaat in Hardegarijp was zonder twijfel prima!

Verslag: Meindert van der Schaaf

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors