Samenwerking met Henk Konings verlengd

Hoofdtrainer Henk Konings en CSV Be Quick Dokkum zijn een contractverlenging van een seizoen overeengekomen. Het nieuwe contract loopt tot einde seizoen 2018-2019.

De succesvolle samenwerking tussen de Dokkumer voetbalclub en Henk Konings startte in 2013 en zit daarmee momenteel al in het vijfde seizoen. Met bijna alleen maar zelf opgeleide spelers maakte Be Quick in die periode via twee promoties de stap van de 3e Klasse naar de 1ste Klasse KNVB.

Een logische stap
Sjoerd Radersma, bestuurslid Voetbaltechnische Zaken bij Be Quick, is blij: “Dat we deze lange samenwerking verlengen zegt veel over de visie en werkwijze van de club en over de kwaliteiten van Henk en het vertrouwen dat we in hem hebben. Je ziet het aan de prestaties. En het ‘klikt’ erg goed. Dat gaat over de wijze van werken, visie op voetbal maar ook over het persoonlijke vlak. Als je dan bovendien van beide kanten nog veel energie hebt en veel perspectief ziet, dan vinden we continuering van de samenwerking een logische stap.”  

Henk Konings heeft het naar zijn zin bij Be Quick: “De spelers, staf, de mensen in de vereniging en de accommodatie, het is voor mij echt fijn werken. Ik heb met de club en ook nadrukkelijk met de spelers gesproken over volgend seizoen. De spelersgroep wil graag met me door. Dat is voor mij heel belangrijk.”

Be Quick promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 1ste Klasse KNVB. De selectie is grotendeels intact gebleven en aangevuld met spelers uit de jeugd en Gert Jan Koopmans  en Rutger Atema die terugkeerden bij Be Quick. Henk Konings ziet nog veel mogelijkheden voor de sportieve toekomst: “Het is een voornamelijk jonge groep met een aantal prima ervaren krachten. Onze kracht is dat we veel voetballend vermogen en technisch vaardige spelers hebben. De spelers zijn erg leergierig en willen zich blijven ontwikkelen.”

 De kracht van de opleiding
Be Quick investeert traditiegetrouw veel in haar Jeugdopleiding, zowel bij de jongens als meiden en zowel in prestatie als plezier. Dat werpt zijn vruchten af. Henk Konings: “Er is veel doorstroming en we kunnen de spelers snel inpassen. In de Jeugd komen er nu al weer uitstekende talenten naar voren die weer op de deur kloppen.”

Sjoerd Radersma ziet ook andere voordelen: “Het investeren in opleiden en ontwikkelen in de jeugd werkt op veel fronten door. Als je kijkt naar onze selectie met zelf opgeleide spelers, dat is in de 1ste Klasse echt uniek. Maar ook in sociale zin werkt dat. Je voelt de trots op het team en er is een uitstekende beleving rond de wedstrijden. Die spirit is in de hele vereniging merkbaar. En daar werken we continu aan. We hebben aantrekkingskracht en er vertrekken niet veel leden. Er zijn ook veel activiteiten binnen en rond de club. Dat houdt ons als club vitaal”.

Twee derby’s in aantocht
Be Quick speelt de komende dagen weer twee mooie derby’s. Morgen (25 november) speelt Be Quick de competitiewedstrijd op het Tolhuispark tegen VV Buitenpost. Dinsdag 28 november staat de bekerwedstrijd en stadsderby tegen VV Dokkum op het programma. 

Henk_Konings

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors