Be Quick naar volgende ronde KNVB beker

Be Quick heeft de volgende ronde van de KNVB beker bereikt ten koste van tweedeklasser Drenthina uit Emmen. Dinsdagavond werd op het Tolhuispark een royale 4-0 overwinning behaald.

Na een vrij sterke beginfase van de gasten (met een paar kansjes) nam Be Quick na twintig minuten de leiding. Janco Wiersma werd prachtig weggestuurd door Aldert Hietkamp en zag zijn hoge en harde voorzet via de binnenkant van de paal in het doel verdwijnen. Richard Kempenaar schoot de 2-0 binnen en vlak voor rust kopte Robert Atema fraai raak na een hoekschop vanaf de rechterkant.

In de tweede helft liep Be Quick uit naar 4-0 via een vrije trap van Aron Beintema, die de keeper verraste met een opstuitende bal. Het elftal van trainer Henk Konings speelde op dat moment al met tien man, omdat er drie spelers waren gewisseld en aanvoerder Folkert van Dongera naar de kant moest na een vervelende botsing. In de eerste helft was Piet Raap al uitgevallen met een hoofdwond. Drenthina kreeg in de tweede helft nog een paar scoringsmogelijkheden, maar het wist deze niet te benutten, mede dankzij goed keeperswerk van Eelke Kooistra. 

Zaterdag speelt Be Quick in Groningen tegen V.V. Groningen en volgende week dinsdagavond is de volgende bekerronde (1/8 finale) tegen VC Trynwalden zo 1 in Oenkerk.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors