Be Quick verliest van Groningen (1-2)

Be Quick heeft het sleutelduel tegen Groningen met 1-2 verloren. De gasten sloten aan bij de subtop en Be Quick daalde af naar de twaalfde plaats.

In de eerste helft ging het lang gelijk op. Beide elftallen creëerden weinig kansen, al liepen de combinaties bij de gasten wel wat gemakkelijker. Na ruim een half uur kwam Groningen op voorsprong. Na een snelle aanval over links mocht Giovanni Salvo afronden met een harde knal in het dak van het doel, 0-1. Be Quick kreeg te weinig grip op de tegenstander en er kwamen voor rust nog meer kansen.

Eerst dook Davy Wilkens, na een mooie steekpass, alleen op voor Eelke Kooistra, maar de keeper bracht redding. Een vrije trap van spits Tim van der Molen leek in de linkerhoek te verdwijnen, maar Kooistra was opnieuw attent. Twee minuten voor rust werd het toch 0-2 na een hoekschop vanaf rechts. De kopbal werd nog gepareerd, maar Wilkens mocht uit de herkansing binnentikken. Op slag van rust kreeg Janco Wiersma namens Be Quick nog een mogelijkheid, maar zijn schot uit een moeilijke hoek, kon nog net worden aangetikt door keeper Feike Spoor.

In de tweede helft kwam Be Quick beter in het spel, het had meer balbezit en vooral de inbreng van de wat vooruit geschoven Koen Blom was een goede versterking voor het middenveld. Be Quick aanvaller Frits Veenema leek gevaarlijk te worden, maar de hard werkende spits speelde de bal net iets te ver voor zich uit. Ondertussen bleven de gasten loeren op de 0-3 en ze kregen ook kansen. Kooistra keepte echter ijzersterk en hij zorgde er voor dat Be Quick in de wedstrijd bleef.

Vier minuten voor het einde viel de felbegeerde aansluitingstreffer van de thuisclub. Invaller Rindert Ykema schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak, 1-2. Be Quick ging fanatiek op jacht naar de gelijkmaker en de dreiging voor het doel van Groningen nam behoorlijk toe. Het slotoffensief was echter te kort en niet meer toereikend, want in de 1-2 stand kwam geen verandering meer. Over de hele wedstrijd gezien was de winst van Groningen verdiend. De talentvolle scheidsrechter Richard Groeneveld floot een prima wedstrijd.

Dinsdagavond speelt Be Quick in Hardegarijp voor de beker en zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau in Groningen. Be Quick moet in de komende weken volop aan de bak en het heeft juist nu de steun nodig van de supporters. Dus allemaal naar Hardegarijp en naar Groningen!

Verslag: Meindert van der Schaaf

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors