Be Quick Dokkum Vr.1 – Groen Geel Vr.1 (3-0)

Nadat Pupil van de Week Iefke Draijer enthousiast de spits had afgebeten op het hoofdveld van ons eigen Tolhuispark, brandde iets na 15.00 uur de strijd los op het Tolhuispark . Hoewel Groen Geel de eerste ploeg was die het vijandelijke strafschopgebied bereikte, was het Be Quick dat een bliksemstart kende. Binnen de eerste speelminuten kreeg Regina de Groot de kans om uit te halen en zij volleerde de bal perfect in de hoek. Met deze 1-0 voorsprong op het scorebord was het eerste kwartier duidelijk voor de thuisploeg. Er werd goed gecombineerd en het leek wachten op het tweede doelpunt.

Groen Geel verdedigde sterk en de dames uit Groningen wonnen steeds meer persoonlijke duels. In de loop van de eerste helft ging Be Quick slordiger en gehaaster spelen. Via de vleugels was Groen Geel gevaarlijk en de backs van Be Quick hadden hun handen vol aan de aanvalsters van Groen Geel. Gescoord werd er niet meer en met 1-0 zochten beide teams de kleedkamer op. In de rust werd vooral teruggekeken op het matige tweede deel van de eerste helft. Er moest in de tweede helft een schepje bovenop om de wedstrijd weer onder controle te krijgen.

De start van de tweede helft was sterk van Be Quick. De eerste kansen waren voor de thuisclub. Daarna werd de wedstrijd gelijkwaardiger en Groen Geel kreeg met goed voetbal ook enkele mogelijkheden. Gelukkig was Be Quick scherper in de duels dan in de eerste helft. Zo werd het een spannende tweede helft, waarin beide ploegen mogelijkheden kregen. Omdat de verdediging van de bezoeksters ook solide optrad en de keepster van Groen Geel een aantal keren goed redde bleef het heel lang 1-0. Totdat Hilde v.d. Meulen in de 82e minuut bij een hoekschop van Be Quick de bal goed voor haar voeten kreeg en snoeihard uithaalde. Haar schot verdween perfect in de rechterbovenhoek en de 2-0 was een feit. Een paar minuten later omspeelde Sam Bosma enkele verdedigsters en speelde zichzelf oog in oog met de sluitpost van de Groningers. Dat buitenkansje rondde zij perfect af voor de 3-0 eindstand. Een zwaarbevochten overwinning tegen een sterke tegenstander.

De dames van Be Quick schuiven hiermee een plek op in de ranglijst en staan weer in het linkerrijtje. Komende zaterdag 8 december spelen de dames de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Er wordt dan om 10.30 uur afgetrapt op sportpark Coendersborg in Groningen voor de wedstrijd tegen Oranje Nassau Vrouwen 3.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors