Be Quick Dokkum Vr. 1– SIOS Vr. 1 (6-2)

Dames van Be Quick stellen verblijf in de tweede klasse overtuigend veilig!

De dames van het eerste van Be Quick wisten dat ze moesten winnen om handhaving in de tweede klasse in eigen hand te houden. Op het zonovergoten Tolhuispark floot de scheidsrechter om 15.00 uur af voor deze belangrijke wedstrijd. Er was veel publiek en zij konden genieten van een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd. SIOS had dit seizoen Be Quick al tweemaal verslagen, in de beker én in de competitie. De dames waren dus gewaarschuwd. Het was SIOS dat in de beginfase het meest aan de bal was en ook de eerste kans kreeg. De keepster van Be Quick wist de bal fraai uit de hoek te tikken en daarmee te voorkomen dat Be Quick op achterstand kwam. De bezoeksters uit Sauwerd kwamen beduidend beter uit de startblokken dan de thuisploeg.

Daarna gingen de dames van Be Quick beter voetballen en namen ze langzaamaan het heft in handen. De rappe rechtsvoor van Be Quick werd goed aangespeeld en ze rondde de eerste kans voor Be Quick vakkundig af. Deze 1-0 voorsprong in de negende minuut gaf de dames van Be Quick het nodige zelfvertrouwen om met nog meer pressie te spelen. Dat betaalde zich al snel terug in de treffer van de linksvoor van Be Quick. Zij is al weken in vorm en scoorde de 2-0 in de elfde minuut met een fraai geplaatst afstandschot. Daarna ging Be Quick alleen maar beter spelen en na ruim een half uur maakte de rechtsback van Be Quick zelfs de 3-0. Zij raakte de bal perfect op haar slof en liet de keepster van SIOS kansloos. De thuisploeg kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het geluk zat niet altijd mee. De linksmid van Be Quick kwam het dichtste bij, maar haar afstandschot spatte op de lat uit de doelmond. In de rust kon Be Quick terugkijken op een zeer sterke eerste helft en een terechte 3-0 voorsprong.
In de tweede heft was het wederom SIOS dat beter startte. Ze hadden de formatie iets aangepast, maar waren ook veel feller in de duels. Be Quick reageerde in de hitte op het hoofdveld sloom op de aanvallende impulsen van de bezoeksters uit Sauwerd. De eerste mogelijkheden waren ook voor SIOS, maar gelukkig leidden de schoten op doel niet tot echt gevaarlijke situaties. Het was Be Quick dat tegen de verhouding in zelfs op een 4-0 voorsprong kwam. Dat was wel een bijzonder fraai doelpunt. De keepster van SIOS was ver uit de goal gekomen om een redding te maken en de spits van Be Quick wist met een geplaatst schot het verlaten doel te treffen.
Deze 4-0 voorsprong betekende geenszins de overgave van SIOS. De bezoeksters bleven goed spelen en wisten bij een scrimmage bij een hoekschop de 4-1 aan te tekenen. Slap verdedigen luidde ook de 4-2 in en het thuispubliek keek even angstig naar het scorebord. Gelukkig pakten de dames al snel het ritme van de eerste helft op en de snelle rechtsvoor van Be Quick ontsnapte in de slotfase van de tweede helft diverse keren aan haar bewaaksters. In de 83e minuut zette zij goed voor en wist de linksvoor van Be Quick haar tweede doelpunt te maken. Daarna kwamen er nog diverse kansen voor de thuisploeg, maar kwam er uiteindelijk nog één doelpunt. De ingevallen rechtsvoor van Be Quick zag haar schot op doel via een verdedigster van SIOS in het doel belanden. De grootste overwinning van dit seizoen was daarmee een feit. Een prima teamprestatie met fraaie doelpunten!

Verslag: Remco Admiraal

Remco en Popke Alle

vr1 winst

vr 1 yes

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors