Be Quick Vr.1 – V.V. Nieuw-Roden Vr.1 (0-3)

Dames van Be Quick Vrouwen 1 vergeten zichzelf te belonen tegen Nieuw-Roden

Het was een rustige zaterdagmiddag toen de dames van Nieuw-Roden en Be Quick het hoofdveld op het Tolhuispark betraden voor de warming up. Het meeste publiek was nog in de binnenstad van Dokkum om de landelijke intocht van Sinterklaas mee te beleven. Toen even na half drie werd afgetrapt, was er gelukkig veel meer publiek. Be Quick was gewaarschuwd voor de effectieve voorhoede van de nummer twee van de competitie. De concentratie bij de dames was vanaf de start daarom hoog. Het was Be Quick dat meteen het initiatief nam en lange tijd het beste van het spel had. Er werd goed gecombineerd en uiterst gedisciplineerd werd het strijdplan van coach Popke Alle Veenstra uitgevoerd. 

Het veldoverwicht leidde tot enkele speldenprikjes, maar nog niet tot uitgespeelde kansen. Door goede combinaties kreeg spits Lise Bijker halverwege de eerste helft de kans om uit te halen, maar haar schot verdween naast het doel. De beste kans kwam na ruim een half uur toen Amber Werkman vanaf links een fraaie voorzet afleverde. Ingrid van der Wal leek binnen te tikken, maar een verdediger van Nieuw-Roden wist de bal tot hoekschop te werken. Daarna bleef Be Quick aandringen en kreeg het nog enkele corners. Nieuw-Roden werd echter in de omschakeling langzaamaan gevaarlijker. Een bekende voetbalwet is dat wanneer je zelf vergeet te scoren, de tegenstander dit dan wel gaat doen. In de laatste minuut van de eerste helft gebeurde dat ook, in een vlijmscherpe counter wisten de bezoeksters de 0-1 te maken. 

In de tweede helft startte Be Quick in dezelfde samenstelling, maar kwam niet goed uit de startblokken. Daarmee gaven de dames in vier minuten tijd de wedstrijd volledig uit handen. Slordig balverlies en fouten zorgden voor de 0-2 en 0-3. Het getuigde van karakter dat de thuisploeg daarna de teugels weer in handen nam en bleef jagen op de aansluitingstreffer. In de 59e minuut leek die er te gaan komen toen Ingrid van der Wal door Amber Werkman vrij voor de keepster werd gezet. Helaas ging haar schot naast. Een minuut later werd Hinke Rozema in kansrijke positie gelanceerd, maar zij kreeg de bal net niet onder controle. 

Er werden vervolgens twee offensieve wissels ingebracht door Be Quick, die beiden een sterke impuls aan het aanvalsspel van Be Quick gaven. De druk op het doel van Nieuw-Roden nam steeds meer toe. In de 67e minuut kreeg Amber Werkman bij een hoekschop een mooie kopkans, maar helaas verdween ook deze bal naast. Tien minuten later werd Ingrid van der Wal neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Daarna bleef de druk op het doel van Nieuw-Roden onverminderd groot, maar was het geluk niet aan de zijde van Be Quick. Prima veldspel en veel kansen en mogelijkheden voor Be Quick, maar een uiterst efficiënte tegenstander leverde uiteindelijk een 0-3 nederlaag op.

Volgende week moet Be Quick het verzorgde veldspel gaan omzetten in de eerste uit-overwinning. De dames spelen dan de Friese derby tegen SJO Bergum BCV Combinatie Vrouwen 1. De aftrap op sportpark Het Koningsland in Burgum is om 14.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors