Be Quick wint wedstrijd tegen Lycurgus

Op het eigen Tolhuispark startte de thuisclub, net als de afgelopen wedstrijden, wederom uitstekend aan de wedstrijd.

Coach Popke Alle Veenstra liet zijn ploeg in een offensieve opstelling starten aan de strijd tegen het Groningse Lycurgus. Dat betekende dat er veel druk stond op de verdediging van de bezoeksters. Het leverde Be Quick veel balbezit in de eerste fase van de wedstrijd op. De linksvoor van Be Quick kreeg al snel haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar dat leider uiteindelijk niet tot resultaat. Haar snelheid leidde ook de eerste grote kans van de wedstrijd op. Na een fraaie pass kwam zij alleen voor de keepster van Lycurgus. De laatste maanden heeft ze het vizier op scherp en dat bleek ook nu weer. Zij haalde hard en onhoudbaar uit en binnen 10 minuten stond het 1-0 voor Be Quick. Daarna bleef de thuisclub met veel pressing spelen en probeerde de voorsprong uit te breiden. De thuisclub kreeg ook een aantal beste kansen om de voorsprong te verdubbelen. Daarnaast claimde de thuisclub een penalty toen de linkermiddenvelder van Be Quick bij een hoekschop naar de grond werd getrokken voordat zij een bal op maat kon binnenkoppen. Tot verbazing van het thuispubliek werd die overtreding weggewuifd.

Gedurende de eerste helft werd Lycurgus dreigender en kreeg het bij een hoekschop de kans om uit te halen. Het schot verdween echter naast het doel. Daarna werden de bezoeksters sterker en de verdediging van Be Quick had de handen vol aan de voorhoede van Lycurgus. Vooral de aanvoerder verstuurde veel gevaarlijke passes, waardoor er kansrijke situaties ontstonden. Toch kreeg Be Quick in het tweede deel van de eerste helft de grootste kans op een doelpunt. De linksvoor kwam opnieuw oog in oog met de keepster, maar ditmaal ging het schot hoog over.

In de rust was coach Popke Alle Veenstra absoluut niet tevreden over het feit dat Be Quick de teugels had laten vieren en de bezoeksters in de wedstrijd hadden laten komen. De wedstrijd had in zijn opinie voor de rust allang beslist kunnen zijn. Ondanks de donderspeech startte Be Quick slap aan de tweede helft. Lycurgus was de bovenliggende partij en zij creëerden ook een aantal grote kansen. In het begin van de eerste helft ging een schot vlak voorlangs. Bij een hoekschop verdween een afvallend schot hoog over. Ook een kans oog in oog met de keepster van Be Quick verdween over het doel. De druk op het doel van Be Quick werd steeds groter en de thuisclub kwam alleen via sporadische uitbraken nog op de helft van de tegenstander.

Bij één van die uitbraken ontsnapte de linksvoor van Be Quick aan haar directe bewaakster en leek naar het doel op te stomen. Zij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar tot afgrijzen van de speelsters van de thuisclub werd wederom geen penalty toegekend. In de hectische slotfase ging het spel op en neer. De bezoeksters probeerden door veel inzet de gelijkmaker aan te tekenen en Be Quick loerde op de counter. Bij een vloeiende aanval van Lycurgus werd de verdediging van Be Quick uit elkaar gespeeld. Toen een voorhoedespeelster van Lycurgus onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van Be Quick waren het de bezoeksters die op hun beurt met verbazing zagen dat er geen penalty werd toegekend. Toen Be Quick uiteindelijk via een uitbraak de 2-0 wisten te maken, leek de wedstrijd beslist. De thuisclub verkeek zich echter op de veerkracht van Lycurgus, want de Groningers bleven strijden voor elke meter. De beloning kwam in de vorm van de 2-1 doordat de moegestreden verdediging van Be Quick niet alert genoeg reageerde op een aanval. Hoewel de bezoeksters nog aandrongen bleef dat ook de eindstand.

Het blijft spannend in de tweede klasse. Be Quick kruipt door deze overwinning van de nacompetitieplaatsen, met nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag 19 mei gaan de dames van Be Quick op bezoek bij koploper Winsum. De aftrap is om 14.30 uur aan de Schouwerzijlsterweg 7A te Winsum.

Verslag: T. Boelens

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors