Be Quick gelijk na spectaculaire slotfase

Be Quick en Oranje Nassau Groningen hielden beide één punt over aan het duel op het Tolhuispark in Dokkum. Na een vrij kleurloze eerste helft volgde een enerverende tweede helft. Be Quick boog een 0-2 achterstand om in een 2-2 eindstand.

In de eerste helft genoten de vele toeschouwers van de voorjaarszon, maar duidelijk minder van de wedstrijd. Het tempo lag laag en het duurde tot de 20e minuut voordat de eerste kans zich aandiende. Rudolf Banga en Folkert van Dongera waren dreigend voor het doel maar slaagden er niet in om de situatie goed uit te spelen. Vrij snel daarna namen de gasten een voorsprong. Ruud Grol profiteerde van weifelend ingrijpen in de Be Quick defensie, 0-1. Een paar minuten voor rust had O.N. op 0-2 kunnen komen, maar Erolind Derguti schoot slordig naast.

Na de rust kwam Be Quick duidelijk beter uit de kleedkamer. De eerste kans was echter voor O.N. Derguti kwam in kansrijke situatie, maar wederom stond zijn vizier niet op scherp. Be Quick had een duidelijk veldoverwicht en kreeg ook kansen. Eerst kopte Ynte Koopal bijna raak (bal werd op de doellijn tegengehouden) en een schot van Folkert van Dongera verdween maar net langs het doel.

Rond de 60e minuut kwam Aldert Hietkamp alleen voor de keeper van O.N., maar op het moment dat hij de sluitpost omspeelde werd hij hard onderuit gehaald. Waar vrijwel iedereen rood verwachtte trok scheidsrechter G. Gils geel. Be Quick bleef aandringen en een voorzet van Piet Raap verdween net over de lat. De gasten loerden op de counter en topschutter Rhobin Brander schoot in de handen van keeper Eelke Kooistra. Ruim tien minuten voor tijd kwam Be Quick op 0-2 achterstand toen Ynte Koopal een schot van richting veranderde en de bal kansloos langs Kooistra in het net zag verdwijnen.

Het elftal van trainer Henk Konings rechtte de rug en ging fanatiek op jacht naar doelpunten. Aron Beintema kwam op links goed door en zijn voorzet werd door Aldert Hietkamp binnen geschoten, 1-2. Met nog acht minuten op de klok was de spanning helemaal terug. Be Quick nam veel risico’s en kwam goed weg toen O.N. een tweetal keren counterde, maar verzuimde te scoren. Eelke Kooistra was beide keren attent. In blessuretijd kreeg Be Quick nog een vrije trap op het middenveld. Piet Raap bracht de bal in de doelmond. Be Quick aanvaller Rudolf Banga sprong hoog, evenals de keeper, maar de laatste liet de bal los en Banga tikte de 2-2 binnen.

Voor Banga was dit een bijzondere treffer. Hij is nu topscoorder aller tijden van Be Quick met vijfenzestig treffers.

Scheidsrechter Gils liet nog een vijftal minuten doorspelen en Aldert Hietkamp was zelfs nog dicht bij de winnende treffer, maar keeper Souilljee was net op tijd bij de bal. De 2-2 werd de eindstand en gezien het scoreverloop in de wedstrijd was de thuisclub daar misschien wel het meest tevreden mee.

Zaterdag reist Be Quick naar Balk. Opnieuw een hele belangrijke wedstrijd. De competitie is nog lang niet beslist, vooral waar het gaat om de plaatsen in de degradatiezone. Bovenin lijkt Buitenpost de titel niet meer te kunnen ontgaan. Drachtster Boys stelde opnieuw teleur en lijkt definitief af te haken in de kampioensrace.

Meindert van der Schaaf.

Aron

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors