Be Quick haakt aan na winst in Leek

Juist in een zeer cruciaal duel wist Be Quick de eerste uitoverwinning van het seizoen te behalen. Op sportpark Oostindie was één treffer van de Dokkumers voldoende om weer volop mee te doen in de strijd om handhaving. In het inhaalduel tegen VEV’67 stond er zichtbaar veel op het spel, het voetbal was meer spannend dan fraai.

Zelden zijn de verschillen in deze eerste klasse zo klein geweest. Met nog drie competitieronden voor de boeg zijn nog tien van de veertien clubs in het ongewisse over handhaving. Tussen de nummer zes en de voorlaatste positie (B.Q.) zitten slechts twee punten verschil. Dat belooft nog wat voor de maand mei.

Be Quick had in Leek een bliksemstart, want al in de eerste minuut kwam het bijna op voorsprong. Na een snelle aanval over links kwam Folkert van Dongera in scoringspositie, maar zijn inzet ging naast het doel. De eerste helft kenmerkte zich daarna door veel inzet, weinig goede combinaties en het balbezit was van beide kanten steeds van korte duur.

Bijna halverwege de eerste helft viel de enige treffer van de wedstrijd. Aanvoerder Folkert van Dongera schoot een toegekende vrije trap, van buiten het strafschopgebied, langs de muur in de rechterhoek. De opstuitende bal leek niet onhoudbaar, maar keeper Danny Blauwwiekel was te laat. De thuisclub begon meer aan te zetten en had iets meer balbezit. In de Be Quick defensie hield het gelegenheidsduo Koen Blom en Geert Kroodsma prima stand en ook Aron Beintema (normaal aanvaller) stond zijn mannetje als vleugelverdediger.

Na de rust was de thuisclub direct een aantal keren dreigend in de buurt van Be Quick keeper Eelke Kooistra. Eerst pakte Kooistra een goed ingeschoten bal en zag daarna een inzet voorlangs gaan. In een tegenaanval schoot Aldert Hietkamp naast het doel van Blauwwiekel. Na een mooie aanval van Be Quick, kwam de voorzet van Rudolf Banga voor het doel, maar Van Dongera kopte over.

In het laatste kwartier van de wedstrijd nam de spanning steeds meer toe. Jeffrey Visser miste namens de thuisclub een fraaie kans en na een dreigende klutssituatie in het strafschopgebied van de Dokkumers wist Van Dongera een inzet van Age Wim van der Zee van de doellijn te halen. De gelijkmaker hing in de lucht. De scheidsrechter gaf bovendien nog veel extra minuten, maar in de 97e minuut was Be Quick nog heel dicht bij 0-2. De uithaal van Banga ging vlak voor de kruising langs naast het doel. Zo bleef het 0-1.

VEV’67 staat nu vrij stevig op de laatste plaats, maar heeft nog steeds overlevingskansen. Be Quick moet nog drie wedstrijden vol aan de bak. Het team heeft, ondanks alle blessureleed, karakter getoond en gaat nu een boeiende slotfase tegemoet.

Zaterdag is Be Quick vrij en daarna volgen de resterende wedstrijden tegen Buitenpost, Noordscheschut (thuis) en Blauw Wit ’34.

Meindert van der Schaaf.

 IMG_20180428_170325353_HDR

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
WINTERSTOP
GEEN COMPETITIE

Tweets

Hoofdsponsors