Be Quick onderuit tegen Zeerobben

Zeerobben pakte in Dokkum de eerste overwinning van het seizoen. In de rust stond het 0-1, maar een 0-3 voorsprong was, gelet op het aantal kansen, normaal geweest. Na de gelijkmaker van Be Quick werd het een open wedstrijd met winstkansen voor beide elftallen. Zeerobben scoorde op de valreep nog 1-2 en daarmee beloonde het zichzelf alsnog.

In de eerste twaalf minuten incasseerde Be Quick al een vijftal hoekschoppen. De gasten drongen voortdurend aan en Be Quick was totaal onherkenbaar in vergelijking tot de voorgaande wedstrijden. Na een kwartier viel de openingstreffer. Een mooie combinatie tussen Kristian Feenstra en Higor da Silva werd door de laatste prima afgerond, 0-1. De gasten domineerden en deden zichzelf te kort door diverse kansen te missen. Zo kregen David van der Pol en Dylan Drent prima mogelijkheden, maar beide spelers vergaten de trekker over te halen. Na een sterk half uur van Zeerobben kwam Be Quick wat beter in de wedstrijd. Janco Wiersma gaf een prima voorzet op Rindert Ykema, maar de spits miste op een haartje. Een kopbal van Ykema ging naast na een mooie vrije trap van Janjaap de Boer. Vlak voor rust kopte verdediger Jordy van Toorenbeek namens Zeerobben over het doel.

Na de rust was het een hele andere wedstrijd. Be Quick toonde meer initiatief, zat er veel feller op en de gasten kwamen er veel minder uit. Janco Wiersma tekende na twintig minuten voor de gelijkmaker. De assist was van de opkomende Aron Beintema. Nog geen drie minuten later leek Be Quick op voorsprong te komen. Richard Kempenaar schoot tegen de paal. Er vielen grote vrije ruimten op het middenveld en de wedstrijd golfde op en neer met kansen voor beide elftallen. Janco Wiersma was heel dichtbij 2-1, maar zijn laag ingeschoten bal verdween net naast het doel van Jacob de Vries.

Een paar minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Lips, ging het voor Be Quick toch nog mis. Dylan Drent kreeg de bal op rechts na balverlies van Be Quick en zijn harde lage voorzet werd door invaller Arno Zwart attent langs Eelke Kooistra geschoten. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning voor Zeerobben.

Be Quick speelt zaterdag uit tegen Gorecht in Groningen.

Meindert van der Schaaf.

IMG_5219

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors