Be Quick op wilskracht langs PKC’83 (1-0)

In een enerverend en gelijkopgaand duel was het Be Quick Dokkum dat zaterdag aan het langste eind trok tegen PKC uit Groningen. Rudolf Banga werd met zijn goal in de 45e minuut matchwinnaar namens de Dokkumers. Man van de wedstrijd werd BeQuick-goalie Eelke Kooistra die met een aantal fantastische reddingen het doel schoon hield.

Na drie nederlagen op rij werd het tijd dat de Dokkumers weer punten gingen pakken. Dat besef was bij de spelers van de thuisclub duidelijk aanwezig en beide teams speelden vol op de aanval. Zo ontstond een open en aantrekkelijk duel met kansen aan beide kanten. Na een goede pass van Koen Blom en dito doorkoppen van Gert Jan Koopmans kwam Rudolf Banga  in de 15e minuut vrij voor doelman Ben Meedendorp, die met zijn been redding bracht. In de 35e minuut kreeg de hard werkende Aldert Hietkamp een soortgelijke kans, maar opnieuw stond de doelman van PKC op zijn plek. In de tegenaanval was het de behendige Bryan Inge die met een fraai schot hard de paal raakte.

Over en weer ontstonden er dreigende situaties en uiteindelijk was het vlak voor rust Rudolf Banga die de thuisclub met een droge schuiver op voorsprong zette.

Na de rust moest PKC komen en dat deden ze ook. Er ontstond een veldoverwicht voor de Groningers en Be Quick moest achteruit. In de 55e minuut was het Nikky Goguadze die alleen voor doelman Eelke Kooistra verscheen, maar de goalie redde uitstekend. PKC kreeg met name via de buitenspelers meer mogelijkheden maar vonden steeds keeper Kooistra op hun weg. Voor Be Quick kwamen er kansen in de counter maar de Dokkumers verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Rudolf Banga was er twee keer dicht bij en ook de actieve Gert Jan Koopmans kon de trekker niet overhalen. Daardoor bleef het uitermate spannend, moest Kooistra nog enkele keren zeer attent reageren op doelpogingen van PKC, maar bleven de punten uiteindelijk toch verdiend in Dokkum. Een beloning voor een sterk collectief optreden van de Dokkumers.

Omdat de concurrenten onderin ook wonnen blijft het uitermate spannend in de 1e klasse. Vanaf plek vier is er nog geen team in veilige haven. Kortom: nog zeven spannende slotweken.

Dinsdagavond a.s.om  20.00 uur moet BeQuick het in de kwartfinale van de noordelijke beker opnemen tegen hoofdklasser Urk, op Urk.

 Zaterdag 7 april wacht de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen. 

Douwe van der Schaaf

bqpkc

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors