Be Quick oppermachtig in stadsderby (0-8)

Be Quick blijft meedoen in de noordelijke districtsbeker dankzij een 0-8 overwinning tegen stadgenoot Dokkum. De doelpunten vielen keurig verdeeld over de twee helften. Het verschil tussen de clubs in competitieverband is twee klassen en dat werd in dit duel ook duidelijk zichtbaar. Op het zware, maar toch nog bespeelbare veld, was de wedstrijd in feite al heel snel gespeeld.

 
De formatie van trainer Henk Konings combineerde goed en in een hoger tempo en stond al na ruim twintig minuten op een 0-3 voorsprong. Aldert Hietkamp opende de score na een mooie voorzet van Marcel van der Meulen. Daarna was aanvoerder Folkert van Dongera succesvol met twee treffers, de eerste via een kopbal en de tweede uit een vrije trap. Hietkamp was verantwoordelijk voor de 0-4 met een hoge indraaiende vrije trap vanaf links. Dokkum kreeg voor rust één kans, maar de ingeschoten bal verdween naast het doel.

 
Na de rust probeerde Dokkum nog even flink tegengas te geven en het kwam aanvallend een aantal keren in de buurt van keeper Eelke Kooistra. Echter ruim tien minuten na rust scoorde Be Quick de vijfde treffer via de voet van Marcel van der Meulen en Rindert Ykema tekende al vrij vlot voor de 0-6. Ondertussen werd Dokkum nog één keer gevaarlijk via een bal tegen de lat. In de slotfase werd de score nog opgevoerd door Marcel van der Meulen en Jordi van der Weg.

 
Bij Be Quick kreeg een aantal jonge talenten weer speelminuten en dat kan de kracht van het team in de komende tijd alleen maar versterken.
Zaterdag 2 december speelt Be Quick in Haren tegen Gorecht.

Verslag: Meindert van der Schaaf

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors