Be Quick pakt punt bij Oranje Nassau Groningen

Promovendus Be Quick Dokkum is bezig met een prima start in de eerste klas. Na de thuiswinst tegen het Leekster VEV’67 volgde nu een heel verdienstelijk gelijkspel tegen Oranje Nassau, dat vorig seizoen nog in de hoofdklasse acteerde.

 
De thuisclub startte in een hoog tempo en Be Quick stond onder druk. De oranjehemden scoorden al snel de openingstreffer, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Be Quick moest alle zeilen bijzetten om doelpunten van de thuisclub te voorkomen en keeper Eelke Kooistra moest gestrekt naar de hoek om een kopbal uit het doel te ranselen. Na dit sterke eerste kwartier van de Groningers kwam Be Quick wat onder de druk vandaan en de wedstrijd kwam steeds meer in evenwicht. Een prachtige aanval over links eindigde met een prima schot van Richard Kempenaar, maar keeper Erwin Heidekamp kon een doelpunt voorkomen. Even later was er weer een vloeiende aanval over de linkerkant, maar Gert Jan Koopmans kon net niet profiteren. Be Quick werd steeds brutaler en voelde dat er wel iets viel te halen tegen de kampioenskandidaat. De boeiende eerste helft werd afgesloten op 0-0.

 
Na de rust testte Erolind Derguiti keeper Eelke Kooistra met een harde pegel, maar de Dokkumer sluitpost gaf geen krimp. Kort daarna schoot Max Blauw over het doel van Kooistra. De wedstrijd werd steeds attractiever en het spel golfde op en neer. Na een ruim een kwartier in de tweede helft kwam Aldert Hietkamp gevaarlijk door en na een snelle passeeractie werd hij onderuit gehaald. De prima leidende scheidsrechter wees naar de stip. Rudolf Banga schoot de elfmetertrap koelbloedig binnen, 0-1. Kort daarna kreeg thuisclub aanvoerder Joel Wagenaar in een paar minuten tijd twee keer een gele kaart. De tweede na een onnodige charge op de benen van Gert Jan Koopmans. Voor Be Quick leek een grote verrassing in zicht, maar de thuisclub stelde snel orde op zaken. Uit een hoekschop vanaf rechts kopte Rhobin Brander de 1-1 tegen het net. Met nog twintig minuten te spelen was er weer van alles mogelijk. Be Quick probeerde vanuit de counter gevaarlijk te worden, terwijl de thuisclub met meer flair en risico begon te spelen en in niets deed vermoeden dat ze met een man minder speelden.

 
Ruim tien minuten voor tijd kreeg Oranje Nassau de ultieme kans om de drie punten toch nog veilig te stellen. Erolind Derguiti mocht vanaf elf meter aanleggen, omdat keeper Eelke Kooistra een aanvaller onderuit haalde in het strafschopgebied. Derguiti (o.a. ex-Harkemase Boys) faalde echter hopeloos want hij schoot de bal over het doel. Be Quick bleef in de slotfase attent. De defensie, onder leiding van de uitblinkende Jordi van de Weg, hield knap stand. In de allerlaatste minuut kreeg Be Quick nog twee hoekschoppen en nog een kans, maar het winnende doelpunt bleef uit.
Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Olde Veste ’54 d’ uit Steenwijk. Opnieuw een hele mooie uitdaging voor het team van Henk Konings voor ongetwijfeld veel publiek. De Steenwijkers worden getipt als kampioenskandidaat en zullen in Dokkum met niets minder tevreden zijn dan met drie punten.

Verslag: Meindert van der Schaaf

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
EINDE COMPETITIE
ZOMERSTOP

Tweets

Hoofdsponsors