Be Quick speelt gelijk in Balk

Be Quick heeft de punten gedeeld met thuisclub Balk, maar deed zichzelf daar mee toch iets te kort. Vooral in de tweede helft waren er kansen op de volle winst. De mooiste kans was voor Be Quick topscoorder Rudolf Banga, maar zijn trap vanaf de elfmeterstip belandde op de kruising.

In de eerste helft waren de elftallen redelijk aan elkaar gewaagd. De thuisclub kreeg na ruim twintig minuten een mooie kans, maar de goed ingeschoten bal werd prima gepakt door keeper Eelke Kooistra. Daarvoor had de zeer actieve Aron Beintema een vrije schietkans namens de Dokkumers, maar zijn inzet verdween over het doel.

In de tweede helft was Be Quick de bovenliggende partij en het kreeg al vrij snel een honderd procent kans. Aanvoerder Folkert van Dongera werd vastgehouden in het strafschopgebied en scheidsrechter R. W. de Wit wees resoluut naar de stip. Rudolf Banga schoot hard op de kruising en verzuimde daarmee de 0-1 voorsprong op het scorebord te zetten.

Be Quick toonde veel inzet en rook kansen op de winst. Op het middenveld ging de absolute uitblinker Piet Raap voorop in de strijd. Marcel van der Meulen kreeg koppend een fraaie kans na een goede voorzet, maar de bal werd nog nipt uit het doel gewerkt door keeper Hessel Altenburg. Uit een prima hoekschop van Richard Kempenaar ontstond veel dreiging maar geen treffer. Ondertussen kreeg ook de thuisclub nog een kans via Johan Geertsma, maar zijn volley, na een slippertje in de Be Quick defensie, verdween ruim naast het doel.

Twintig minuten voor het einde kreeg Be Quick aanvoerder Folkert van Dongera een prima schietkans, maar zijn inzet verdween naast het doel. Vijf minuten voor het eindsignaal speelde de sterk ingevallen Rindert Ykema zich heel knap vrij bij de achterlijn en zijn balletje terug op Van Dongera was op maat. De Be Quick aanvoerder schoot strak en laag in, maar keeper Altenburg redde uitstekend.

Zo eindigde de wedstrijd doelpuntloos. Vooraf zou Be Quick misschien tevreden zijn geweest met een punt, maar gezien het vertoonde speelbeeld had er achteraf iets meer ingezeten.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen het Gorecht. De eerste wedstrijd eindigde destijds in Groningen in een gelijkspel. De spanning is deze eerste klasse blijft onverminderd groot.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors