Be Quick start met winst op VEV’67

Be Quick Dokkum kan terugzien op een prima start in de eerste klas. Na een verdiende 1-0 ruststand kregen de Dokkumers in de tweede helft kansen op 2-0, maar de tweede treffer bleef uit, waardoor het in de slotfase nog heel spannend werd.

Na wat aftasten over en weer nam Be Quick langzaam maar zeker het initiatief. Al in de tiende minuut leek Aldert Hietkamp de openingstreffer te kunnen maken na een prima pass van Marten Hoeksma. Een verdediger van VEV’67 kon echter nog redding brengen. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Janco Wiersma kwam op links goed door en zijn strakke voorzet op Rudolf Banga was op keurig maat. Rudolf schoot raak met een lage schuiver in de linkerhoek. Banga kreeg even later een kans op 2-0, echter zijn inzet ging voorbij aan de uitkomende keeper maar verdween ook nipt langs de paal. VEV’67 kon aanvallend heel weinig uitrichten en verloor de strijd op het middenveld. Het kreeg slechts één kansje na een weggevertje van Be Quick, maar keeper Eelke Kooistra kon de inzet vrij eenvoudig pareren.

Na de rust startte VEV’67 wat feller en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. De grootste kans was echter voor Be Quick. Na een uitstekende pass van Gert Jan Koopmans kreeg Aldert Hietkamp een fraaie mogelijkheid, maar hij kwam helemaal verkeerd uit met zijn passen. Kort daarna verzuimde Be Quick de wedstrijd in het slot te gooien. De voorzet van Gert Jan Koopmans werd hard over het doel geschoten door de inkomende Richard Kempenaar.

In de laatste tien minuten werd het nog heel spannend. Be Quick verdediger Marten Hoeksma haalde nog een bal van de doellijn en Jordi van der Weg greep verdedigend heel sterk in bij aan aanval over links. In de allerlaatste minuut kreeg Be Quick nog een dubbele kans, maar dit leverde geen treffer meer op.

Be Quick speelt zaterdag in Groningen tegen Oranje Nassau. De Groningers zullen zich ongetwijfeld willen revancheren op de valse start tegen Drachtster Boys.

Meindert van der Schaaf.

bQVEV67

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
EINDE COMPETITIE
ZOMERSTOP

Tweets

Hoofdsponsors