Be Quick verliest derby tegen Buitenpost (0-1)

In een boeiende wedstrijd voor ruim vijfhonderd toeschouwers wist Buitenpost met 0-1 te winnen. Vlak voor rust viel het doelpunt en dat was op basis van het spel in de eerste helft een terechte voorsprong. Na de rust was Be Quick de bovenliggende partij, maar slaagde het er niet in om dit uit te drukken in de verdiende gelijkmaker.

Be Quick startte furieus en leek al na vier minuten een voorsprong te nemen. De Be Quick-aanhang juichte al toen Rudolf Banga leek te scoren, maar de inzet ging via verdediger Robin Huisman de Jong in het zijnet. De tweede kans kwam al vrij snel daarna, maar Aron Beintema kwam net te kort en in de rebound was Marcel van der Meulen ongelukkig toen zijn harde schot werd geblokt. Na de prima beginfase van Be Quick kwam Buitenpost sterk terug. Het middenveld kwam in handen van de goed combinerende blauw-witten en via de linkerkant werd de snelle Martijn van Roeden veelvuldig in het spel betrokken. Een aantal schotkansen van o.a. Berend Jan Schootstra werden onschadelijk gemaakt of goed gepareerd door keeper Eelke Kooistra. Be Quick bleef wel gevaarlijk in de tegenstoten. Twee hoekschoppen (Richard Kempenaar en Rudolf Banga) waren heel dreigend, maar het bleef bij ‘net niet’ situaties. Zes minuten voor rust was Buitenpost slagvaardig in de omschakeling. Be Quick stond even niet goed en de gasten speelden dat sterk uit met een treffer van Rolf Dijk. In de slotminuten voor de pauze mocht Be Quick niet klagen. Buitenpost kreeg twee fraaie kansen, maar het vergat de trekker over te halen.

Rust 0-1.

In de tweede helft kwam Be Quick al snel in kansrijke positie. Een voorzet van Janco Wiersma kon niet worden verzilverd door Aron Beintema. Wiersma bleef gevaarlijk en een goede voorzet van hem werd over het doel geschoten door Rudolf Banga. Ook Jordi van der Weg kreeg een riante kans, maar hij schoot eveneens over het doel. Aan de andere kant was Martijn van Roeden gevaarlijk, maar Kooistra toonde opnieuw zijn klasse. Be Quick behield het initiatief en had op het middenveld de touwtjes in handen. Buitenpost kwam er nog weinig uit, maar kwam via een vrije trap toch bijna op 0-2, ware het niet dat de prima leidende scheidsrechter P. Souhuwat de treffer afkeurde wegens buitenspel. Be Quick bleef aandringen maar beloonde zichzelf niet, ondanks goede kansen van o.a. Rudolf Banga en Rick de Jong. In de slotfase werd wederom een treffer van Buitenpost afgekeurd wegens buitenspel en Be Quick zag Ynte Koopal net naast koppen na een prima voorzet van aanvoerder Folkert van Dongera.

Zo eindigde de wedstrijd in een nipte 0-1 winst voor de gasten, die daarmee in het spoor blijven van koploper Drachtster Boys.

Be Quick speelt komende zaterdag uit tegen in Haren (Groningen) tegen Gorecht.

Verslag: Meindert van der Schaaf

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors