Be Quick verliest tegen Gorecht

Be Quick Dokkum verliest degradatieduel tegen Gorecht

Tot tien minuten voor het einde leek Be Quick de punten in Dokkum te kunnen behouden. Toch ging het voor Be Quick nog mis. De 1-0 voorsprong werd omgebogen naar een 1-2 nederlaag. Voor Be Quick lijkt degradatie naar de tweede klas nu wel heel dichtbij te komen, al is het doek nog niet gevallen.

De eerste kans was voor Be Quick. Aldert Hietkamp schoot vanuit de draai, maar de inzet was te zacht. Vlot daarna was het wel raak. Frits Veenema werd fraai in de diepte aangespeeld, passeerde de keeper en schoot Be Quick naar 1-0. Gorecht kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd en zorgde ook voor enige dreiging, maar wist nauwelijks goede kansen te creëren, al ging een kopbal vlak over het doel. Bij Be Quick stond de verdediging als een huis met het uitblinkende centrale duo Koen Blom en Ynte Koopal en ook de verrassend goed spelende A-junior Rudmer Dijkstra.

Na de rust zorgde Be Quick voor gevaar, maar een aanval over rechts werd niet goed afgerond. Direct hierna moest Be Quick keeper Rutger Atema gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen. Aanvaller Veenema kwam, na een misverstand in het centrum van de Groninger verdediging, plotseling helemaal alleen voor de keeper. Ditmaal probeerde Veenema te scoren met een stiftbal, maar de keeper bleef staan en behoedde de gasten voor een 2-0 achterstand. Een cruciaal moment in de wedstrijd.

Het spel golfde vervolgens op en neer en de ruimtes op het middenveld waren groot en van organisatie was maar weinig sprake. Stijn Wijbenga kreeg een prachtige kans namens Gorecht, maar zijn harde inzet verdween rakelings over de lat. Be Quick keeper Atema redde uitstekend bij een goede inzet, maar tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker via Wout van der Velde.

De druk van Gorecht nam steeds meer toe en een fantastische redding van Atema voorkwam een achterstand van de Dokkumers. Toch ging Gorecht nog met de volle winst naar huis. Nick Janzen scoorde vlak voor het eindsignaal de winnende treffer en dat was, gezien het betere veldspel van de gasten in de tweede helft, uiteindelijk ook een terechte beloning.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen Olde Veste 54 d uit Steenwijk. Dat lijkt op dit moment een soort laatste strohalm voor de Dokkumers.

Verslag: Meindert van der Schaaf

IMG_8084

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors