Be Quick Vr.1 – SJO Bergum BCV Vr.1 (3-0)

Na drie bekerwedstrijden startte vandaag dan eindelijk de competitie voor de hoofdmacht van de dames. Beide ploegen hadden een meer dan uitstekende bekercampagne afgerond en plaatsten zich overtuigend voor de volgende ronde. Be Quick en Bergum bleven daarin allebei ongeslagen en scoorden veel doelpunten. Dat betekende een mooi affiche op het Tolhuispark. Nadat pupil van de week Marije Halma afgetrapt had, brandde de strijd los om 15.15 uur onder leiding van scheidsrechter Van der Zee.

De thuisclub begon zoals verwacht fanatiek aan de tweestrijd en nam meteen het initiatief. Met snel opkomende backs en veel beweging was er veel dreiging van Be Quick. Dat leidde tot aardig wat kansen in de beginfase van de wedstrijd. In de tiende minuut werd bij een hoekschop van Be Quick spits Hinke Rozema onderuit geduwd en leidde dat tot een strafschop. Aanvoerder Amber Werkman nam zoals gebruikelijk deze penalty voor haar rekening en behield haar 100% score in het benutten van strafschoppen. Daarna kreeg Be Quick nog twee fraaie kansen, maar wist de keepster Geeske van der Meulen van Bergum steeds net op tijd redding te brengen. Vervolgens wisten de bezoeksters zich beter onder de druk uit te spelen en werden zij steeds gevaarlijker. Be Quick was slordig in de passing en de bezoeksters maakten daar een paar keer goed gebruik van. Daardoor kreeg ook Bergum twee fraaie kansen, maar zij wisten het net niet te raken. De ruststand bleef 1-0 voor Be Quick.

In de tweede helft bleef Be Quick zeer geduldig in het vinden van openingen in de organisatie van Bergum. Het hechte middenveld bleef geconcentreerd en gecontroleerd voetballen. Helaas lag het tempo in de aanvangsfase van deze tweede helft te laag om echt wat uit te richten. Na ruim tien minuten werd de wedstrijd opengebroken toen rechtsmid Sam Bosma een vlammend schot op doel wist af te leveren. Haar doelpoging belandde echter op de paal. Regina Visser, de behendige linksvoor, reageerde attent op de rebound en tikte de 2-0 binnen.

Daarna werd een versnelling hoger geschakeld en kon het publiek genieten van meer kansen. Vijf minuten later betekende een vloeiende aanval via Emma Admiraal, Hinke Rozema en een subliem overstapje van Rafaela Dijkstra dat Regina Visser weer in scoringspositie werd gebracht. Zij krulde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek en tekende voor het mooiste doelpunt van de middag. Net als in de vorige streekderby tegen Bergum was zij beslissend en maakte zij twee doelpunten. Helaas moest ze kort daarna na een ongelukkige botsing geblesseerd het veld verlaten en werd zij vervangen door Anke Mollema.

Na deze 3-0 bleef Be Quick dreigender en beperkten de bezoeksters zich tot verdedigen. De solide overwinning van de Be Quick dames kwam niet meer in gevaar. Voor de vierde wedstrijd op rij geen doelpunt tegen en een goede start van de competitie. Volgende week spelen de dames in het zuiden van Friesland tegen promovendus SC Bolsward Vrouwen 1. De aftrap op sportpark Het Bolwerk is om 14.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

opstelling vr 1 be quick

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors