Be Quick wint in Burgum

Be Quick is goed gestart in de bekercompetitie. Zondag eersteklasser Bergum werd thuis met 1-3 geklopt. De 1-3 eindstand stond al met de rust op het scorebord. Be Quick trainer Henk Konings startte met een heel jong team, mede vanwege een aantal blessures, maar de jonge talenten lieten met fris en gevarieerd voetbal verrassende dingen zien.

Al na één minuut was Be Quick gevaarlijk, maar de paal bracht nog redding voor de thuisclub. Na tien minuten was het echter 0-1. Aldert Hietkamp opende vanaf het middenveld met een diepe bal op Frits Veenema, die na een prima versnelling los kwam van zijn verdediger en prachtig afrondde met een subtiele stiftbal. Nog geen minuut later stond het al weer 1-1, na een goede aanval van de thuisclub. Richard Kempenaar was gevaarlijk met een mooie kopbal en de Burgumers raakten de lat boven keeper Eelke Kooistra.

Halverwege de eerste helft kwam Be Quick op 1-2 na een aanval over rechts. Aldert Hietkamp scoorde na een voorzet van Frits Veenema. Nog voor rust viel de 1-3. Een handsbal van de thuisclub werd bestraft met een strafschop en Rudolf Banga wist hiermee wel raad.

In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer, al waren er aan beide kanten wel enkele kansen. Aron Beintema probeerde het van afstand, maar de bal verdween over het doel. De uitblinkende verdediger kwam meerdere keren knap door op de rechterkant en zorgde voor aanvallende impulsen. Rindert Ykema was nog dicht bij een treffer en ook de goed spelende Jan Jaap de Boer bezorgde zijn directe tegenstander handen vol werk.

Bergum probeerde nog te gaan voor de aansluitingstreffer, maar de Dokkumer defensie stond goed en keeper Eelke Kooistra gaf geen krimp.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors