Be Quick wint van Balk

Be Quick Dokkum in tweede helft langs Balk

Op het zonnige Tolhuispark leek het lange tijd een doelpuntloze wedstrijd te worden. Twintig minuten voor het eindsignaal brak Be Quick de wedstrijd open met een fraaie treffer en de 2-0 eindstand werd bereikt via een benutte strafschop.

De start was voor Balk. Al na twee minuten dook een aanvaller op voor keeper Eelke Kooistra. De sluitpost stond goed in de baan van het schot en voorkwam daarmee een snelle voorsprong van de gasten. Be Quick leed in de eerste helft vrij veel balverlies en in de persoonlijke duels kwamen de gasten vaak als winnaar uit de strijd. Aan beide kanten werden weinig kansen gecreëerd. Be Quick middenvelder Boele Terpstra was met een goed afstandsschot nog wel gevaarlijk, maar keeper Hessel Altenburg tikte de bal knap uit de hoek. Vlak voor de rust kwam Be Quick goed weg toen een inzet via een verdediger naast het doel verdween.

Na de rust kwam Be Quick goed uit de kleedkamer en er ontstond dreiging voor het doel van Balk, echter zonder uitgespeelde kansen. Na bijna zeventig minuten kwam Balk speler Pieter Wijnja gevaarlijk door op links, echter zijn schot ging langs keeper Kooistra, maar ook langs de paal. Direct daarna viel de openingstreffer. Frits Veenema bereikte de achterlijn met een flitsende actie en zijn uitstekende voorzet werd prachtig binnen geschoten door Janjaap de Boer, 1-0. Nog geen tien minuten later werd de wedstrijd beslist via een strafschop. De elfmetertrap, gegeven vanwege hands, werd beheerst ingeschoten door Rudolf Banga, 2-0. In de extra tijd kreeg Balk nog een tweetal kansen en ook Be Quick was nog heel dicht bij 3-0 via Gert Jan Koopmans.

Zaterdag speelt Be Quick uit tegen Noordscheschut.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors