Be Quick wint van Blauw Wit ’34

Be Quick Dokkum eindigt op zesde plaats na winst op Blauw Wit ‘34

Be Quick heeft de vierde overwinning op rij geboekt. In Leeuwarden werd de competitie afgesloten met een 0-3 winst op Blauw Wit ’34. Een fantastische afsluiting voor de Dokkumers na een zenuwslopend spannende competitie, die pas op de laatste speeldag tot de echte ontknoping kwam. Be Quick is volgend seizoen opnieuw eersteklasser en Blauw Wit ’34 mag nog hopen op handhaving via de nacompetitie.

Op het zonovergoten sportpark Wiarda kreeg Be Quick de eerste kans via aanvoerder Folkert van Dongera. Zijn inzet verdween naast het doel. De thuisclub kreeg koppend een kans en aanvaller Bob Scheepers kreeg een schietkans, maar zijn te zacht ingeschoten bal eindigde in de handen van keeper Eelke Kooistra. Halverwege de eerste helft viel de openingstreffer. Rudolf Banga kwam sterk door op de rechterkant en zijn voorzet werd schitterend afgerond door Van Dongera. Be Quick voetbalde wat gemakkelijker dan de thuisclub en had steeds het initiatief. De Leeuwarders leken op twee gedachten te hinken. De echte durf en power om aan te vallen ontbrak en de angst voor tegentreffers leek een verlammende uitwerking te hebben.

Na de rust verwachtte vrijwel iedereen een gedreven thuisclub op jacht naar de gelijkmaker, maar dat bleek niet het geval. Be Quick had opnieuw het betere van het spel en het kwam al spoedig op 0-2. Janco Wiersma zette prachtig voor en Aldert Hietkamp kopte, te midden van enkele verdedigers, bijzonder fraai raak, 0-2. Be Quick zat op rozen en het was al helemaal klaar toen ook de derde treffer viel. Folkert van Dongera werd aangetikt in de zestien en vanaf de elfmeterstip verzilverde hij deze kans bekwaam, 0-3.

Thuisclub trainer Bert Hollander bracht nog enkele wisselspelers binnen de lijnen en dat had wel effect. Be Quick, leunend op de royale voorsprong, moest even aanscherpen, want de thuisclub creëerde een drietal kansen op rij, maar wist deze niet te verzilveren en bovendien wenste keeper Kooistra niet mee te werken aan tegentreffers.

Tien minuten voor het einde kreeg Be Quick nog een prachtige uitgespeelde mogelijkheid. De geroutineerde en altijd waardevolle Tjalling de Boer (weer terug in het elftal sinds de laatste vier wedstrijden) had de vierde treffer op de pantoffel, maar het schot van de middenvelder verdween over het doel.

Het bleef 0-3 en op de winst van de Dokkumers was helemaal niets af te dingen. Be Quick kan terug zien  op een prachtig seizoen, met als beloning een schitterende zesde plaats op de eindrangschikking. De complete selectie en de technische staf o.l.v. trainer Henk Konings heeft een meer dan uitstekende prestatie geleverd en mag straks met vertrouwen toewerken naar een nieuw seizoen in de eerste klas.

Meindert van der Schaaf.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors