De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Bij Be Quick vinden wij het belangrijk dat de jeugdleden in een veilig klimaat kunnen sporten en ongewenst gedrag wordt voorkomen. Hieronder wordt verstaan ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele bedoeling die de waardigheid van de persoon aantast, in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreëerd.

Eén van de middelen om een veilig sportklimaat te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een VOG is een verklaring van het Ministerie van Justitie waaruit blijkt dat iemands gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld trainen van minderjarigen of een jeugdteam leiden.

Het bestuur van Be Quick heeft, net als vele andere sportverenigingen, besloten om met ingang van het seizoen 2013-2014 een Verklaring Omtrent Gedrag verplicht te stellen voor de trainers, begeleiders en kaderleden die betaald of als vrijwilliger met onze jeugdleden (lettergroepen JO/MO 7 tot en met JO/MO 17) werken.

Be Quick neemt contact met je op indien je een VOG nodig hebt. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Aardina Kingma: albertenaardina@hotmail.com

hero_vog

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors