Berlikum krijgt klop van Be Quick dames

(CSV Be Quick Dokkum Vr. 2 – SC Berlikum Vr. 1, eindstand 6-0)

Na de zwaarbevochten 1-4 zege bij Zeerobben in Harlingen van vorige week traden de dames van het tweede om 17.00 uur aan voor hun thuiswedstrijd tegen de dames van Berlikum. Op het hoofdveld trad de duisternis langzaam in, maar onder het kunstlicht schotelden de dames het publiek een prima wedstrijd voor.

De uitwedstrijd in Berlikum werd eind september met 5-1 verloren, dus Be Quick was gewaarschuwd. De bezoeksters hadden wat omzettingen moeten doen en het doel moest worden verdedigd door een veldspeelster. Be Quick pakte meteen het initiatief en dat betaalde zich meteen uit. Al vroeg in de wedstrijd nam Be Quick de leiding toen de snelheid via de vleugels werd gebruikt om de 1-0 uit te spelen. Daarna bleef Be Quick de bovenliggende partij en de druk op het doel van Berlikum bleef hoog. De dames scoorden nog 4 keer in de eerste helft en dat was geheel volgens het spelbeeld.

In de tweede helft kwam er een defensiever Berlikum uit de kleedkamer. Er werd heel compact gespeeld, waardoor de ruimtes klein waren. Be Quick mocht op eigen helft rustig opbouwen en de bezoeksters vingen de thuisclub daarna op. Be Quick probeerde het tempo hoog te houden, maar was in de afronding niet altijd gelukkig. Via de veelvuldig opkomende backs was er veel dreiging en Berlikum had de handen vol om de achterstand niet te laten oplopen. De keepster van Be Quick had een rustige middag en verdedigend werd niets weggegeven. De 6-0 viel in de slotfase, toen via een pass over de verdediging van Berlikum de spits van Be Quick één op één met de sluitpost van Berlikum kwam te staan en kordaat afrondde. De tweede overwinning op rij voor de dames van het tweede. Zaterdag 9 maart is de volgende competitiewedstrijd. Dan is op sportpark Wiarda om 13.50 uur de nummer vier van de ranglijst Blauw Wit ‘34 de tegenstander.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors