Bestuursverkiezing CSV Be Quick Dokkum

Afgelopen woensdagavond 29 november vond de (eindejaars) Ledenvergadering plaats. Nadat alle kruidnootjes en ander snoepgoed waren opgeruimd van de Sinterklaasmiddag voor de kleinste leden, was het tijd voor de Ledenvergadering. De opkomst was ongeveer gelijk aan voorgaande jaren.

Op de agenda stond een aantal belangrijke zaken, zoals een drietal aanpassingen van de statuten. Ook het invoeren van het statuut ‘Normen & Waarden’ binnen de vereniging was een belangrijk issue. Alle aanpassingen werden met meerderheid van stemmen aangenomen.

 Op de agenda stond ook de verkiezing van een tweetal nieuwe bestuursleden, te weten de voorzitter en vice-voorzitter. Sjoerd Radersma, bestuurslid Voetbaltechnische Zaken, heeft langer dan een jaar als waarnemend voorzitter gefungeerd en mede onder zijn leiding is er veel gerealiseerd. De vereniging is klaar voor de toekomst.

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure zijn Kees Theissen en Bart Korvemaker als voorzitter respectievelijk vice-voorzitter voorgedragen door het bestuur. Beide mannen hebben een jarenlange professionele bestuurlijke ervaring. Ze werden dan ook unaniem in het bestuur gekozen.

 Kees Theissen gaf na afloop aan trots te zijn om voorzitter van deze club te mogen zijn. “Het feit alleen al dat vanavond het statuut ‘Normen & Waarden’ unaniem is aangenomen, zegt iets over het niveau van Be Quick”, aldus Kees. “Sportief en organisatorisch zit de club goed in elkaar. Ik draai nu een maandje op de achtergrond mee. Er zijn dagelijks kleine dingetjes die geregeld moeten worden, maar daar merken de leden weinig van. Het wordt gewoon direct geregeld. Natuurlijk komt dit ook door de vele vrijwilligers, die vaak dagelijks met de club bezig zijn. Een soms onzichtbare maar heel belangrijke groep mensen, waar we trots op kunnen zijn”.

Sportief gaat het ook heel goed, als je alle kampioenschappen over het afgelopen jaar naast elkaar zet. Ook dit heeft volgens Kees te maken met de ingeslagen weg van het opleiden van trainers en kwaliteit en continuïteit van de trainers en begeleiders. “Het Hoofd JeugdOpleiding is voor meerdere jaren vastgelegd, zodat hij de tijd kan krijgen om het Jeugd-beleidsplan handen en voeten te geven. En voor het 1e elftal – dit jaar gepromoveerd naar de 1e klas – geldt de rust binnen het team, met trainer Henk Konings en zijn uitstekende staf, als voeding voor uitstekende resultaten.”

Ook Bart gaat met veel enthousiasme van start in zijn rol als vice-voorzitter. Met zijn ervaring als advocaat en ondernemer is hij niet alleen voor eventuele juridische vraagstukken een sterke aanvulling in het bestuur, maar ook zijn nuchterheid en “beide benen op de grond”-mentaliteit zijn van waarde. “Ik zal me naast mijn bestuurlijke rol ook focussen op het ondernemerschap binnen de vereniging”, aldus Bart. “Dit houdt, naast het met de Sponsorcommissie zorgen voor voldoende financiële middelen, ook in dat we blijven nadenken over hoe we onze sponsoren de aandacht kunnen geven die ze verdienen en door henzelf ook als toegevoegde waarde wordt gezien. Nieuwe vormen van sponsoring bedenken, commerciële kennis van leden gaan gebruiken en zelf ook kritisch kijken naar de uitgaven. Het moet lukken om daarmee het hoge ambitieniveau binnen de club waar te blijven maken. Een heerlijke uitdaging, waar ik met heel veel plezier aan ga beginnen!”.

De vereniging wenst Kees en Bart veel succes en bedankt Sjoerd voor zijn rol als waarnemsjoerd bqend voorzitter!

bart korvemaker bq

IMG_8445

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors