CSV Be Quick 1 – Broekster Boys 1 (uitslag 3-2)

Be Quick Dokkum in slotfase langs Broekster Boys

De derby van Noordoost Friesland, onder toeziend oog van ongeveer zevenhonderd toeschouwers, leek vrij lang in een gelijkspel te eindigen, maar Gert Jan Koopmans kopte de Dokkumers in de slotminuten toch nog naar de verdiende winst. In de rust stond Be Quick met 0-2 achter tegen een effectief Broekster Boys. De mannen van Patrick Zwart speelden heel compact en loerden vooral op de snelheid voorin met de vleugelspitsen Hedgar Hoekstra en Jos Regnerus en de gemakkelijk scorende Juryan Dantuma.

De wedstrijd kwam in de eerste helft maar moeizaam op gang. Het was lang aftasten op het zonovergoten Tolhuispark. Na een kwartier kwam Broekster Boys op voorsprong. De snelle Hedgar Hoekstra was op rechts zijn verdediger de baas en zijn schot vanuit een moeilijke hoek kon nog net worden gepareerd door keeper Eelke Kooistra, maar in de rebound was de vrijstaande Juryan Dantuma er als de kippen bij, 0-1. Be Quick ging op jacht naar de gelijkmaker en was gevaarlijk via Frits Veenema na een mooie rush op de rechterkant. Rudolf Banga leek de 1-1 te kunnen scoren maar schoot voorlangs. Een hard ingeschoten bal van Jan Jaap de Boer werd knap gepareerd door de keeper van Broekster Boys. Vlak voor rust kwamen de gasten op 0-2. De treffer ontstond op vrijwel identieke wijze als bij het eerste doelpunt. Opnieuw was het Juryan Dantuma die dankbaar profiteerde in de rebound.

Na de rust kwam de derby eindelijk wat meer los. Be Quick kwam snel op 1-2 dankzij een kopbal van Ynte Koopal na een hoekschop van Richard Kempenaar. Een minuut later was het al 2-2. Op links was het Janco Wiersma die een lange bal na de stuit prachtig in de verste hoek lepelde. De Dokkumers leken door te kunnen drukken, echter Broekster Boys rechtte langzaam maar zeker toch weer de rug. De wedstrijd kwam weer in evenwicht, al waren de meeste kansen voor de thuisclub. Wiersma was dichtbij 3-2 maar stuitte op keeper Jakko Veldstra. Koopmans was in korte tijd gevaarlijk met twee prima schoten. De eerste verdween rakelings over de lat en de tweede inzet ging net naast het doel. Ook Aldert Hietkamp zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Het venijn zat deze keer echt in de staart. Broekster Boys zag eerst Hedzer Prins met rood (twee keer geel) naar de zijkant verdwijnen. In de slotminuten slingerde de mee naar voren komende verdediger Aron Beintema de bal goed voor het doel en achter de Broekster Boys verdediging en Koopmans rondde dit buitenkansje fraai koppend af.

Zo eindige de derby in een driepunter voor de Dokkumers. Broekster Boys blijft door deze nipte nederlaag nog even puntloos, maar zal de vervelende ‘nul’ snel willen wegwerken. Be Quick reist zaterdag naar Winsum. Winsum en Be Quick staan samen op de vierde plaats.

Meindert van der Schaaf

IMG_5160

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors