CSV Be Quick Vr.1 – SV Lycurgus Vr.1 (3-2)

Het regende flink toen pupil van de week Melissa de Graaf iets na 15.00 uur aftrapte op het nieuwste kunstgrasveld op het Tolhuispark. Lycurgus was de tegenstander en deze nummer twee van de competitie was nog ongeslagen in 2019. De wind wakkerde flink aan en met deze wind in de rug zetten de dames uit Groningen hoog druk op de verdediging van Be Quick. Daardoor was het in de beginfase, ook door de tegenwind, erg lastig opbouwen voor de thuisclub. Toch waren de eerste kansen voor Be Quick toen rechtsvoor Anke Mollema tweemaal een goede voorzet afleverde, maar de afronding was helaas niet scherp genoeg.

Het was Lycurgus dat de leiding nam toen de dames uit Groningen een vrije trap op een gevaarlijke plek binnenschoten. Na deze 0-1 werd het kort daarna ook nog 0-2 toen Lycurgus vlak buiten het strafschopgebied mocht uithalen. Na deze achterstand kregen de dames van Be Quick nog twee grote kansen om aan te sluiten. Eerst stond Regina de Groot net niet goed gepositioneerd en ging haar schot via de paal naast. Daarna bracht Lisanne Kempe spits Sam Bosma in scoringspositie, maar haar schot ging over. Terwijl de kunstverlichting al werd aangezet en de herfstachtige storm en hagel over het veld jaagden, ging de thuisclub met een 0-2 achterstand de rust in.

In de tweede helft had Be Quick de wind in de rug en namen de dames meteen het initiatief. Met veel pressie en veel meer gewonnen duels kreeg Lycurgus geen kans om hun spel te spelen. Het balbezit van de thuisclub leidde tot veel kansen en toen Regina de Groot na tien minuten in de tweede helft de 1-2 keihard binnenschoot was Be Quick ontketend. De dames gooiden nog meer strijd in het spel en het balbezit leidde tot meer kansen. De gelijkmaker viel ruim in de tweede helft toen Lisanne Kempe spits Sam Bosma fraai aanspeelde. Zij rondde deze buitenkans kordaat af en de 2-2 was een feit.

Daarna moedigde het thuispubliek de dames aan om de overwinning binnen te slepen en diverse mogelijkheden volgden in de slotfase. Het was uiteindelijk een scherpe hoekschop van Lisanne Kempe die leidde tot de 3-2 voor Be Quick. Deze voorsprong gaven de dames niet meer uit handen en een zwaarbevochten overwinning was een feit. Deze winst betekent dat Be Quick Vrouwen 1 weer twee plekken stijgt en inmiddels is opgestoomd naar de derde positie op de ranglijst in de tweede klasse D. Volgende week is de uitwedstrijd tegen promovendus VVK Groningen om 16.30 in de Korrewegwijk in Groningen en kunnen de dames hun ongeslagen reeks in 2019 voortzetten.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors