CSV Be Quick Vr. 2 – Ternaard Vr. 1

Op het kunstgrasveld 4 trapten de dames van Vrouwen 2 om iets na half één, onder leiding van ervaren scheidsrechter Andries de Haan, af voor de bekerwedstrijd tegen Ternaard. Het was de eerste bekerwedstrijd van de dames van het tweede. Vorige week werd de bekerwedstrijd afgelast omdat de velden van tegenstander SIOS tot 10 september onbespeelbaar zijn. Ternaard is de kampioen van de vierde klasse van vorig seizoen en had hun eerste bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Eenrum-Kloosterburen met 5-0 verloren. Om in de beker mee te blijven doen moesten de dames uit West-Dongeradeel dus vandaag een resultaat neerzetten.

In de eerste helft was Be Quick Dokkum duidelijk de bovenliggende partij. Het veldspel van de dames was goed verzorgd en de combinaties verliepen soepel. Hoewel de dames nog niet heel lang in training zijn, wist Be Quick steeds de vrije ‘man’ te vinden. De bezoeksters moesten zich noodgedwongen tot verdedigen beperken. Be Quick beloonde haar goede veldspel ook met doelpunten. De behendige linkervleugelaanvaller scoorde in de eerste helft een onvervalste hattrick. Het solide middenveld heerste over het veld en omdat de verdediging als een huis stond was 3-0 de verdiende voorsprong voor de thuisclub.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk en waren de dames van Be Quick beduidend sterker. De aanvoerder van Be Quick heerste over het veld en strooide met strakke passes. De toeschouwers konden nog genieten van vier mooie doelpunten. De linkervleugelaanvalster van Be Quick scoorde nog tweemaal en bracht daarmee haar dagtotaal op maar liefst vijf doelpunten! De zoals altijd zeer actieve rechtsmid van Be Quick bekroonde haar sterke optreden met twee doelpunten. Haar laatste doelpunt was een kiezelhard schot waarbij de keepster van Ternaard volstrekt kansloos was.

Een mooie wedstrijd op het Tolhuispark en deze streekderby was met de 7-0 uitslag een duidelijke overwinning voor het tweede van Be Quick. Komende dinsdag reizen de dames af naar het Groningse Sauwerd voor de inhaalbekerwedstrijd tegen SIOS. De aftrap is om 18.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors