Be Quick Vr.1 – Eenrum Kloosterburen Vr.1 (3-2)

Net als de afgelopen weken trapten de dames van de hoofdmacht van Be Quick af in de regen. Ondanks de regen was er flink wat publiek afgekomen op de wedstrijd tegen de dames van Eenrum Kloosterburen (EKC). Dit publiek zat met name hoog en droog op de overdekte tribune, maar liet zich flink horen tijdens de wedstrijd. Beide teams kennen elkaar door en door. In competitie-, beker- en oefenwedstrijden troffen zij elkaar geregeld de afgelopen jaren. Een mooi affiche voor de première van Be Quick in de tweede klasse dus.

De eerste actie van de wedstrijd was een schot op doel van de bezoeksters, maar dat schot ging naast. In de tegenstoot scoorde Amber Werkman meteen de 1-0. Een mooie combinatie leidde deze treffer in, en net als in de laatste bekerwedstrijd tegen SV Bedum stond Be Quick binnen enkele minuten al snel op het scorebord. Daarna bleek het voor beide ploegen lastig om het spel te maken. EKC probeerde via de snelle vleugelspeelsters de verdediging van Be Quick te verschalken, maar waren niet scherp genoeg. Be Quick probeerde met goed combinatiespel kansen te creëren, maar leidde te veel balverlies om echt gevaarlijk te zijn. De wedstrijd was daardoor spannend, maar van beide kanten niet echt goed. De ruststand bleef daarom 1-0 voor de thuisclub.

In de tweede helft viel er veel meer te genieten voor de toeschouwers. Het werd een enerverend voetbalduel, waarin beter werd gevoetbald en er meer uitgespeelde kansen waren voor beide teams. Na de rust kwamen de dames van EKC veel scherper uit de kleedkamer. De duels werden feller en de bezoeksters waren nauwkeuriger in de passing. De 1-1 in de 57e minuut was geen verrassing. Op het middenveld wonnen de dames van EKC een aantal duels en wisten daardoor hun spits vrij te spelen. In een rechtstreeks duel liet zij de keepster van Be Quick vervolgens kansloos. Daarna probeerde Be Quick de wedstrijd weer onder controle te krijgen, maar een strafschop leek roet in het eten te gooien. Vanaf elf meter maakte EKC de 1-2 en Be Quick moest helemaal opnieuw beginnen.

Het jonge elftal van trainer/coach Popke Alle Veenstra pakte de draad daarna gelukkig goed op. De druk op de defensie van EKC werd opgevoerd en er kwamen kansen voor de thuisploeg. De bezoeksters gingen meer achteruit voetballen en daar wist de energieke voorhoede van Be Quick wel raad mee. In de 70e minuut zette rechtsvoor Ingrid van der Wal goed door en zij tekende de 2-2 aan. Daarna gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Be Quick was daarin het meest effectief. Toen Ingrid van der Wal tussen drie verdedigsters onderuit werd gehaald, kreeg Be Quick een strafschop. Amber Werkman benutte deze penalty door de keepster van EKC kansloos te laten. Deze voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen en 3-2 werd dan ook de eindstand. Een zwaarbevochten overwinning voor de veerkrachtige ploeg van Be Quick en een prima start van de competitie. Volgende week gaan de dames op bezoek bij de hoofdmacht van Helpman in Haren. De aftrap in het Sportpark Stadion is daar om 14.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
EINDE COMPETITIE
ZOMERSTOP

Tweets

Hoofdsponsors