Dames 1 winnen met dubbele cijfers

(CSV Be Quick Dokkum Vr. 1 – SC Bolsward Vr. 1, uitslag 10-0)

Het was heerlijk voetbalweer op het Tolhuispark toen Pupil van de Week Sanne Groen om 15.00 uur aftrapte voor het begin van de eerste thuiswedstrijd van de dames in 2019 tegen promovendus Bolsward. De eerste competitieronde had de bezoeksters maar één punt opgeleverd, maar vorige week hadden zij het Wolvega knap lastig weten te maken. In de beginfase van de wedstrijd startte Bolsward ook met veel lef aan de wedstrijd, maar het was Be Quick dat al snel de teugels stevig in handen nam. Met goede combinaties en overtuiging in het spel was er veel dreiging.

Na een kwartier sneed de thuisploeg met een aantal fraaie passes door de defensie van Bolsward en maakte Hinke Rozema de 1-0. Daarna kwamen er meer kansen, maar was Be Quick niet scherp genoeg in de afronding. Het was wachten op de 28e minuut toen Be Quick een vrije trap kreeg vlakbij het strafschopgebied van Bolsward. Elissa Halbesma schoot deze vrije trap fraai hoog en onhoudbaar binnen. Nauwelijks vijf minuten later mocht Be Quick na een overtreding wederom aanleggen voor een vrije trap. Elissa Halbesma koos ditmaal voor een laag geplaatst schot en ook dit schot verdween in het doel. Daarmee werd een 3-0 voorsprong bereikt. Vervolgens scoorde Be Quick nog tweemaal, maar beide doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft zette Be Quick de lijn van de eerste helft door. Toch duurde het lang voordat de voorsprong werd uitgebreid. Het was Hilde v.d. Meulen die het begin van meer goals inluidde. Zij kreeg de bal in het 16-metergebied en haalde snoeihard uit. Na deze 4-0 was Be Quick ontketend en ging het elftal op zoek naar meer doelpunten. Zowel het middenveld als de verdediging waren prominent op de helft van de bezoeksters te vinden en de druk op het doel van Bolsward werd groter en groter. Lisanne Kempe wist in een onoverzichtelijke situatie de 5-0 binnen te tikken. Daarna kopte centrale verdedigster Laudy Bouma de 6-0 binnen. Hinke Rozema scoorde nog twee keer en tekende daarmee voor een hattrick. Vervolgens beloonde Regina Visser haar energieke invalbeurt ook met een doelpunt. Na deze 9-0 ging Be Quick verbeten op jacht naar nog een treffer. Die viel in de slotminuten. Bolsward werkte een corner van Simone Hofer weg en deze bal kwam half hoog op de voet van Lisanne Kempe. Zij volleerde deze prachtig binnen en de 10-0 eindstand kwam op het scorebord. Een klinkende overwinning waardoor de dames werken aan het doelsaldo en een plek op de ranglijst opschuiven.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 9 maart, weer thuis tegen directe concurrent Lycurgus. Aanvang is om 15.00 uur.

Zaterdag 23 februari komt eersteklasser Helpman Vrouwen 1 op bezoek voor een oefenwedstrijd. De aftrap op het Tolhuispark is om 14.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors