Dames Be Quick pakken 3 punten in Burgum

(SJO Bergum BCV Combinatie Vrouwen 1 – CSV Be Quick Dokkum Vrouwen 1 eindstand 1-3)

Het kunstgrasveld op sportpark het Koningsland in Burgum lag er mooi bij, terwijl windkracht 5 over de velden heerste. Om 14.30 uur werd er afgetrapt en hoewel de thuisclub de eerste helft de wind in de rug had, was het Be Quick dat het meest offensief startte. De dames wisten elkaar goed te vinden in de combinaties en er was veel overzicht in de opbouw. Het middenveld stond als een huis en er werd met veel variatie gespeeld. In de beginfase leidde dat tot een aantal schietkansen, maar in eerste instantie ontbrak het aan venijn in deze kansen. Na een half uur spelen brak spits Sam Bosma de ban. Zij passeerde enkele speelsters, dribbelde fraai door de verdediging van Bergum en rondde mooi af. Na deze 0-1 bleef Be Quick de bovenliggende partij, maar in de afronding waren de bezoeksters niet scherp genoeg.

In de tweede helft begint Be Quick weer sterk en de eerste kans is ook voor de bezoeksters. Rechtsback Rafaela Dijkstra stoomt op en passeert de verdediging van Bergum, maar haar voorzet weet helaas de voorhoede niet te bereiken. Daarna is er een meer rommelige fase van de wedstrijd waarin beide ploegen door de lastige omstandigheden moeilijk het spel kunnen maken. Er wordt veel balverlies geleden door beide teams, er zijn weinig uitgespeelde kansen.

Het is uiteindelijk Be Quick dat de 0-2 weet aan te tekenen. Sam Bosma geeft een scherpe voorzet en centrale verdedigster Marije Procee weet deze voorzet op waarde te schatten en tikt de 0-2 binnen. Daarna worden de aanvallen steeds vloeiender en de kansen blijven komen. Elissa Halbesma weet met een perfecte pass Hilde v.d. Meulen te bereiken. Zij is klinisch in de afronding en zij passeert de solide keepster van Burgum voor de 0-3. Na enkele wijzigingen in het team krijgt Be Quick nog enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Anke Mollema heeft de beste kans, maar haar schot gaat over. In de slotfase van de wedstrijd weet Burgum nog terug te komen als Be Quick de bal ongelukkig wegwerkt en Amber Werkman via een carambolage een eigen doelpunt op haar conto krijgt geschreven. Na deze 1-3 stropen de dames de mouwen nog een keer op en met veel inzet wordt niets meer weggegeven.

Een mooie teamprestatie en een fraaie 1-3 winst. Volgende week kunnen de dames deze goede start van de tweede helft van de competitie doorzetten als zij thuis om 15.00 uur op het hoofdveld tegen SC Bolsward Vrouwen 1 spelen!

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors