Dames Be Quick spelen gelijk tegen koploper

Na een regen- en stormachtige ochtend speelde de wedstrijd van de dames van Be Quick tegen de dames uit het Bildt zich gelukkig grotendeels onder een herfstzonnetje af. Ondanks de koude wind stond er weer flink wat publiek langs de zijlijn van het kunstgrasveld 4 om deze tweestrijd mee te maken. Het duel was naast een Friese derby, ook een ontmoeting tussen veel oud-teamgenoten. In de Leeuwarder Courant voorspelde zaalkeepster Anna Reitsma afgelopen vrijdag dat Sint Anna met 1-3 zou gaan winnen. Be Quick was gebrand op een goed resultaat na twee verliespartijen op rij.

Scheidsrechter Boerema floot om 15.00 uur af en de bezoeksters startten scherp aan de wedstrijd. Zij zetten meteen vol druk en zochten de aanval. De eerste kans voor Sint Anna leidde ook tot een gevaarlijke schietkans, maar het schot belandde op de paal. Be Quick kwam daarna beter in haar spel en de wedstrijd werd steeds gelijkwaardiger. Uit standaardsituaties kreeg de thuisploeg ook wat mogelijkheden. Met onder andere Simone Hofer en Lisanne Kempe hebben de dames van Be Quick twee speelsters die bij dit soort situaties zeer gevaarlijke ballen kunnen afleveren. Dat leverde ook een aantal kansjes voor Be Quick op. Toch kregen de bezoeksters een grote kans op een doelpunt. Vanaf de rechterflank zette Sint Annaparochie een goede aanval op en dat leverde een vlammend schot op goal op. Dat schot leek de openingstreffer op te leveren, maar keepster Elise van der Linde tikte het schot siervol uit de bovenhoek van haar doel. De ruststand bleef daardoor 0-0.

In de tweede helft startte Be Quick sterk en kreeg ook de eerste kansen. De grootste kans kreeg Hinke Rozema toen zij gebruik maakte van haar enorme snelheid, maar helaas leidde haar schot op goal niet tot een doelpunt. Enkele minuten later kreeg Sint Anna een grote kans, toen de spits oog in oog met de keepster van Be Quick kwam. Wederom wist Elise van der Linde deze kans onschadelijk te maken. Daarna kregen beide teams nog mogelijkheden om te scoren. Voor de thuisclub was Marije Procee het dichtst bij een treffer. Zij kreeg kans om uit te halen in het strafschopgebied, maar helaas wist de verdediging van Sint Anna haar schot vlak voor de doellijn nog te blokken. In de slotfase van de wedstrijd streden beide ploegen voor elke meter op het veld om de winnende treffer nog te kunnen maken, maar werd er niet gescoord. Een sportieve wedstrijd tussen twee teams die veel strijd leverden eindigde daardoor in 0-0. 

Be Quick kan haar goede spel van de laatste weken volgende week al vroeg in de ochtend laten zien. Zaterdag 3 november is de aftrap tegen The Knickerbockers Vrouwen 2 namelijk al om 10.00 uur op het Aclo Sportcentrum in Groningen.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors