Dames Be Quick starten overtuigend

Na een intensieve oefencampagne trapten de dames van de hoofdmacht afgelopen zaterdagmiddag om 15.00 uur af op het hoofdveld voor de bekerwedstrijd tegen de dames van SJO Bergum BCV 2. Dit team was vorig seizoen kampioen geworden in de vierde klasse. Interim-trainer/coach Karst Spinder zag de voorhoede opstromen naar het eerste elftal en bouwt met nieuwe aanwas aan een veranderd team. Be Quick trainer/coach Popke Alle Veenstra zag na vorig seizoen vijf speelsters uit de A-selectie stoppen, maar door het komen van oude bekenden, nieuwe gezichten en de doorstroom van talentvolle jeugd is de totale damesselectie in de breedte sterker geworden.

Er was flink wat publiek op het zonovergoten Tolhuispark. Vanaf de aftrap nam Be Quick het initiatief en konden de toeschouwers genieten van een aantrekkelijke wedstrijd. De bezoeksters beperkten zich niet tot verdedigen, maar probeerden met combinatiespel onder de druk van de thuisclub uit te spelen. In de eerste tien minuten had Be Quick wel een veldoverwicht, maar werden er geen echte kansen gecreëerd.

Daarna was er een fase van 20 minuten waarin alle drie de middenvelders een keer scoorden en de rechtsachter de keepster van Bergum met een gericht afstandsschot verschalkte. Na deze 4-0 tussenstand na ruim een half uur, werd het spel wat onnauwkeuriger. Daarnaast moest er ook noodgedwongen worden gewisseld, toen de linksachter van Be Quick met een enkelblessure het veld moest verlaten. In de slotfase van de eerste helft tekende de rechtervleugelaanvaller na een bekeken pass met een onhoudbaar schot de 5-0 aan.

In de tweede helft werd nog zeven keer gescoord. De keepster van Bergum wist in eerste instantie veel kansen onschadelijk te maken. Maar toen de vermoeidheid bij de tegenstander begon toe te slaan, maakt Be Quick steeds meer gebruik van de ruimtes op het veld. Met onder andere vijf doelpunten in de laatste 20 minuten stond er uiteindelijk 12-0 op het scorebord. Met zes doelpuntenmakers, energiek spel en mooie doelpunten was dit een goede start van de bekercampagne. Komende zaterdag 8 september, tijdens de Admiraliteitsdagen, vertrekken de dames al om 09.30 uur naar Winsum. Op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg wordt om 11.15 uur afgetrapt voor de bekerwedstrijd tegen vv Winsum Vrouwen 2.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors