Dames Be Quick winnen met grote cijfers

De hoofdmacht van de dames toog al vroeg uit Dokkum voor de bekerwedstrijd tegen de dames van  vv Winsum. Net als de tegenstander van vorige week was ditmaal weer een kampioen uit de vierde klasse van vorig seizoen de tegenstander: Winsum Vrouwen 2. Grasveld 2 lag er prima bij en het was lekker voetbalweer. Be Quick startte goed vanaf de aftrap en dat leidde ook tot de vroege openingstreffer. In de zesde minuut scoorde de rechtsvoor op aangeven van de centrale middenvelder al de 0-1. In plaats van de lijn van de startfase door te zetten, ging Be Quick echter daarna onzorgvuldiger spelen en werden er veel foute passes afgegeven. Gelukkig werden deze foutjes vaak snel hersteld, waardoor achterin de nul werd gehouden.

Halverwege de eerste helft ging Be Quick geconcentreerder spelen en werd er rustiger gecombineerd. Dat leidde meteen tot meer gevaarlijke situaties voor het doel van Winsum en tot  twee fraaie treffers binnen drie minuten. De 0-2 kwam tot stand via verschillende schijven, waardoor de spits van Be Quick oog in oog met de keepster kwam te staan en haar vervolgens kansloos liet. De 0-3 kwam tot stand via een pass op maat vanaf het middenveld, de rechtsmid plukte deze uit de lucht en rondde deze koelbloedig af. Met deze 0-3 voorsprong schroefden de dames het tempo omhoog en werd het overwicht op het veld groter en groter. Vlak voor rust maakte de rechtsvoor haar tweede doelpunt en ging Be Quick met een 0-4 voorsprong rusten.

In de tweede helft kreeg Be Quick in het eerste kwartier zeker vijf opgelegde kansen, maar wist deze steeds niet te benutten. Na ruim een uur spelen begonnen de bezoeksters dan eindelijk hun kansen af te maken. Daarbij was een aantal zeer mooie treffers, en vooral in de slotfase werd de thuisploeg volledig weggespeeld. De voorhoede tekende nog voor vier treffers, waarna in de laatste vijf minuten Be Quick nogmaals drie keer scoorde. Het laatste doelpunt werd gemaakt door de op het oude nest teruggekeerde nummer 16. Nadat zij –amper in het veld- bij haar eerste balcontact bij een hoekschop op maat nog naast kopte, tekende ze vlak daarna bij haar tweede balcontact meteen de 0-11 aan. Een bijzonder fraaie bekroning van haar rentree in het blauw-geel van Be Quick.

Vijf doelpuntenmakers en elf treffers betekent wederom een ruime overwinning in de bekercompetitie. Volgende week zaterdag staat de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde op het programma. In de oefencampagne werd met 0-4 verloren van Stiens Vrouwen 1. Zaterdag 15 september komen de dames van het tweede van Stiens op bezoek. Dan kan revanche worden genomen op de club onder de rook van onze hoofdstad. Op het Tolhuispark wordt afgetrapt op het hoofdveld om 15.00 uur. Wij gaan er van uit dat er net als vandaag weer veel publiek langs het veld staat om ons aan te moedigen!

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors