Be Quick dames winnen van Groningen (3-0)

Een late aftrap deze zaterdag op het hoofdveld. Om 17.15 uur floot scheidsrechter Van der Zee af voor de wedstrijd van de hoofdmacht van de dames tegen de nummer 4 van de ranglijst, de verrassend sterk gestarte promovendus VVK Groningen.

De thuisclub was vanaf het beginsignaal energiek en scherp in het duel. In de tweede minuut leidde dat tot de openingstreffer van Sam Bosma. Daarna liet Be Quick de teugels niet meer vieren en bleef veel druk zetten op de defensie van VVK. Daardoor bleven de mogelijkheden komen. In de 19e minuut was het Simone Hofer die na een vloeiende aanval kordaat afrondde en de 2-0 op het scorebord bracht. In het vervolg van de eerste helft kreeg Be Quick kansen om de wedstrijd volledig in het slot te gooien, maar lukte het niet om nog te scoren. VVK kreeg ook een levensgrote kans om de 2-1 te maken, maar de spits van de Groninger dames mikte net naast toen zij zichzelf vrijspeelde bij een uitbraak.

In de tweede helft was Be Quick vanaf de aftrap geconcentreerd en probeerde snel de derde treffer te maken. Regina de Groot was in de eerste helft al een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar in de 62e minuut wist zij zeer fraai doel te treffen. Met een mooi lobje tekende zij voor de 3-0. De druk op het doel van VVK bleef groot en het trouwe thuispubliek dat de tribune bevolkte kon nog genieten van mooie aanvallen en dito voetbal. Met twee verse krachten in het veld bleef Be Quick prima spelen. Helaas moest een speelster van VVK geblesseerd het veld verlaten, waardoor de bezoeksters met 10 dames eindigden. Gescoord werd er niet meer, maar de dames kunnen terugkijken op een sterke wedstrijd. Volgende week gaan onze dames naar Wolvega. Op sportpark Molenwiek wordt dan om 14.30 uur afgetrapt tegen de hoofdmacht van de dames van FC Wolvega.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors