Dames Be Quick winnen zevende duel op rij (5-0)

(CSV Be Dokkum Vr. 1 – CVV Oranje Nassau Vr. 3 eindstand 5-0)

Pupil van de week Denise Perdok trapte rond 15.00 uur af op het hoofdveld voor de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde derde elftal van het vrouwenvoetbalbolwerk Oranje Nassau. Een niet te onderschatten tegenstander, want in december hadden de Groninger dames Be Quick nog op een nederlaag weten te trakteren. De bezoeksters hebben een sterke defensie en wisten in februari koploper Sint Annaparochie nog op 2-2 te houden.

Oranje Nassau zette vanaf de aftrap hoog druk op de verdediging van Be Quick. De thuisclub stelde daar snel combinatievoetbal tegenover. Al in de tweede minuut ziet Elissa Halbesma ruimte om uit te halen, maar haar schot gaat net naast. Daarna krijgen de dames nog enkele grote kansen, totdat in de tiende minuut Sam Bosma bij de eerste paal bediend wordt met een mooie voorzet. Hoe zij de bal mooi in het hoekje kreeg is niet bekend, maar de 1-0 stond op het scorebord… Daarna blijven de kansen komen, de een nog groter dan de ander. Uitgespeelde kansen, schietkansen en scrimmages leiden echter niet tot een volgend doelpunt.

Halverwege de eerste helft is er een slordige fase van Be Quick waarin er veel minder wordt gecreëerd en het spel nonchalant wordt. Oranje Nassau krijgt meer ruimte en uitblinkster Sade Olalekan krijgt ook een goede kans, maar keepster Elise v.d. Linde hoeft niet in actie te komen als haar schot voorlangs gaat. In de slotfase pakt Be Quick de draad weer op als Sam Bosma met een uitgekiende pass Regina de Groot aanspeelt. Zij tikt deze kans onbereikbaar voor de keepster van Oranje Nassau binnen en op slag van rust is het dan toch 2-0.

In de tweede helft is er een geconcentreerd Be Quick vanaf de aftrap. Oranje Nassau komt er niet veel meer uit. Na een uur spelen kopt Regina de Groot haar tweede doelpunt van de middag binnen uit een hoekschop van Simone Hofer. Deze 3-0 betekent de opmaat voor meer kansen en net als in voorgaande matches werd er een versnelling hoger geschakeld in de slotfase van de wedstrijd. Nadat het houtwerk een aantal keren in de weg zat, vielen er toch nog meer doelpunten. Sam Bosma weet vlak voor tijd de 4-0 en ook haar tweede doelpunt van de middag te maken. Dat is nog niet het slotstuk. Marije Procee weet met een fraaie steekbal Elissa Halbesma aan te spelen. Zij omspeelt een aantal verdedigsters en schiet de 5-0 binnen. Een duidelijke overwinning en de zevende zege op rij voor de dames. Na de wedstrijd huldigt het bestuur de dames voor het binnenslepen van de tweede periode.

De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Zaterdag 4 mei is de cruciale uitwedstrijd tegen koploper Sint Annaparochie. Op sportpark De Waaie wordt om 15.00 uur afgetrapt. Dan kunnen de dames van Be Quick de spanning weer volledig terugbrengen in de competitie.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors