Dames Be Quick winnen opnieuw (4-0)

(CSV Be Quick Dokkum Vr. 1 – FC Wolvega Vr. 1 eindstand 4-0)

Een heel verschil met de afgelopen weken met wind en regen, vandaag op het Tolhuispark. Op veld 4 trapte keepster van MO-13 Sabine Boersma, de pupil van de week, af onder onder een mooi lentezonnetje. Daarna brandde de strijd los tussen beide Friese ploegen die strijden voor de bovenste plekken in de tweede klasse D. In november had Be Quick in Wolvega nog duidelijk met 2-0 verloren, dus de dames waren gewaarschuwd.

Vanaf de aftrap startten de dames geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en met veel variatie gevoetbald. Na een aftastend begin kreeg de thuisclub steeds meer controle en creëerde ook de nodige kansen. Daarbij kregen Hinke Rozema en Sam Bosma de beste kansen, maar zij waren net niet scherp genoeg in de afronding. De sterke aanvoerder van Wolvega, Jente van der Meulen, was daarbij een rots in de branding in de verdediging van de bezoeksters. Zij stond vaak op de goede plaats om de aanvallen van Be Quick op te vangen. Daardoor bleef het lang 0-0.

Tegenvaller voor de thuisclub was dat controlerende middenvelder Lisanne Kempe al vroeg geblesseerd uitviel en er dus het nodige moest worden omgezet. De dames bleven goed georganiseerd voetballen en geduldig loeren op hun kansen. Wolvega zakte steeds verder in op eigen helft en Be Quick bleef aandringen. De 1-0 viel toen Simone Hofer een afvallende bal perfect op haar slof nam en keihard inschoot. Enkele minuten later verdubbelde Marije Procee de voorsprong en bleef Be Quick de bovenliggende partij. In de slotfase van de eerste helft viel ook de 3-0. Wolvega werd bij het uitverdedigen meteen onder druk gezet. Rechtsback Laudy Bouma wist de bal te veroveren en Sam Bosma in positie te brengen. Zij rondde dit buitenkansje fraai af en vlak voor rust had Be Quick een ruime voorsprong te pakken.

In de tweede helft had Wolvega de wind in de rug en de bezoeksters probeerden met lange ballen de spitsen te bereiken. De verdediging van de thuisclub was echter solide en gaf weinig weg. Toen linksback Rafaela Dijkstra onderuit werd gehaald in het strafschopgebied, kreeg Be Quick een penalty en scoorde Amber Werkman de 4-0. Vervolgens wist de keepster van Wolvega een aantal gevaarlijke aanvallen van Be Quick met sterke reddingen steeds onschadelijk te maken. Het dichtst bij een vijfde treffer was Elissa Halbesma, maar zij zag haar vrije trap op de lat belanden. De overwinning kwam niet meer in gevaar en daarmee blijven de dames ongeslagen in 2019. Zaterdag 6 april gaan de dames naar Groningen voor een latertje. Om 17.30 uur wordt dan afgetrapt op sportpark Corpus den Hoorn voor de wedstrijd tegen Groen Geel Vrouwen 1.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 20 APRIL, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors