Douwe de Val langer bij Be Quick

CSV Be Quick Dokkum en Douwe de Val verlengen verbintenis

Hoofd Jeugdopleiding Douwe de Val en CSV Be Quick Dokkum zijn een meerjarige samenwerking overeengekomen. De nieuwe verbintenis loopt tot juni 2020. 

Be Quick Dokkum zet hiermee bewust in op continuïteit. Bestuurslid Voetbaltechnische Zaken Sjoerd Radersma legt uit: “Douwe is vanaf 1 juli van dit jaar gestart met een eenjarig contract met daarbij de gezamenlijke intentie voor een langere samenwerking. We hebben deze intentie nu omgezet in een meerjarige verbintenis. Nu we een tijdje met elkaar werken, kunnen we constateren dat het prima werkt samen en we vertrouwen in elkaar hebben om hier neer te zetten wat we willen.”

Douwe de Val is blij met deze stap: “De eerste maanden zijn me uitstekend bevallen. Ik ken Be Quick vanuit mijn jeugd, ik heb hier gevoetbald. Daarnaast heb ik ook twee jaar de JO19 getraind. De club heeft echt stappen gemaakt en blijft ambitieus. Ik wil graag meehelpen de club in de volle breedte nog beter te maken. Mijn doel is om de juiste leeromgeving te bieden zodat iedereen op zijn of haar niveau met voetbal bezig kan zijn.”

Spil in de Jeugdopleiding

De Hoofd Jeugdopleiding is bij Be Quick de voetbaltechnische spil in de Jeugdopleiding van Be Quick en is eindverantwoordelijk voor de voetbaltechnische kwaliteit van alle jeugdteams. Een belangrijke taak van de Hoofd Jeugdopleiding is het begeleiden van alle jeugdtrainers. Dit doet Douwe samen met een aantal ervaren jeugdtrainers. Douwe: “Met het zogenaamde Technisch Hart zijn we bezig met alles wat samenhangt met de rode draad: begeleiding van trainers en coaches, onze speelwijze, de oefenstof, de ontwikkeling van spelers en de selectieprocedure. Noem maar op. Be Quick is een grote vereniging en als je het goed wilt doen, moet je het samen doen.” 

Het ontwikkelen van trainers

Be Quick Dokkum werkt sinds 2015 met een betaalde en professionele aansturing van de jeugdopleiding. Sjoerd Radersma: “Het was nieuw voor de club en ook wennen, maar we hebben dingen geleerd. We merkten bijvoorbeeld dat er verschillende verwachtingen leefden binnen de vereniging wat een Hoofd Jeugdopleiding doet of moet doen. We hebben daarom, voordat Douwe startte, als club nog eens kritisch naar de taakomschrijving en de werkwijze gekeken. En na vaststelling van het takenpakket hebben we veel aandacht besteed aan de communicatie naar leden, leiders, trainers en ouders. En dat blijven we voorlopig ook doen. We zien dat het helpt.”

De komende tijd ligt de focus onder meer op een interne trainerscursus. Douwe de Val, die zijn functie bij Be Quick combineert met het hoofdtrainerschap bij FFS, is hier al druk mee bezig: “We willen de trainers echt vooruit helpen. Gedurende het seizoen organiseren we bijvoorbeeld ook acht thema-avonden voor trainers en leiders. Dat is sterk gericht op de behoefte van de trainers. Be Quick wil dat alle teams zich ontwikkelen en dat er een goede balans is tussen plezier maken en presteren. Dat moet in de begeleiding dan ook terug komen. We willen daarbij meer de nadruk leggen op de potentie van de spelers en minder op de tekortkomingen. Niet wegen, maar voeden dus!”

Ambities met nieuw beleidsplan

Na de recente contractverlenging met hoofdtrainer Henk Konings is de meerjarige samenwerking met Hoofd Jeugdopleiding Douwe de Val een belangrijke basis voor Be Quick Dokkum om de ambities uit het recent opgestelde beleidsplan “Samen Presteren Met Plezier 2.0” te realiseren.

Douwe_de_Val_1

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors