Eenrum Kloosterburen Vr.1 – Be Quick Vr.1 (1-2)

Dames Be Quick winnen zware uitwedstrijd in Eenrum

Het was weer een zonnige zaterdag toen er werd afgetrapt op het zware hoofdveld van de combinatieclub EKC in Eenrum. Beide teams hadden hun vorige wedstrijd gewonnen en stonden dus met het nodige vertrouwen aan de aftrap. De dames van EKC hadden in hun vorige thuiswedstrijd titelkandidaat Nieuw Roden op een nederlaag getrakteerd. Hoewel Be Quick de vorige onderlinge ontmoeting had gewonnen, waren de dames uit Dokkum dus gewaarschuwd. Het hoofdveld in Eenrum was hobbelig, drassig en zwaar, maar door het zonnetje was het wel mooi voetbalweer en aangenaam voor het publiek. 

De dames van Be Quick kenden een bliksemstart, binnen 20 seconden na het beginsignaal van de scheidsrechter lag de 0-1 al in het net van EKC. Vanaf de aftrap werd de linksvoor van Be Quick de diepte ingestuurd en oog in oog met de keepster van EKC schoot zij via de binnenkant van de paal onhoudbaar binnen. Dat was de opmaat van een enerverende eerste helft. Beide ploegen speelden aanvallend voetbal en verstopten zich niet. EKC speelde met veel druk naar voren en de verdediging van Be Quick wist enkele keren ternauwernood de bal tot corner te verwerken. Aan de andere kant wist de verdediging van EKC enkele keren goed gebruik te maken van de buitenspelval.Ook in de lucht wist de kopsterke achterhoede van EKC een paar aanvallen van Be Quick onschadelijk te maken.

Halverwege de eerste helft wist Be Quick de verdediging van EKC weer open te breken. Via een fraaie steekbal vanaf het middenveld kwam de linksvoor weer vrij voor het doel van EKC. Zij had het vizier wederom op scherp staan en de 0-2 stond op het scorebord. Helaas moest vlak daarna de spits van Be Quick geblesseerd het veld verlaten. Be Quick kreeg nog een aardige schotkans, maar die pegel belandde naast het doel. EKC wist ook tweemaal dicht bij een treffer te komen, maar de keepster van Be Quick stond daarbij steeds goed in de weg. Beide ploegen kregen dus mogelijkheden om te scoren, maar 0-2 bleef de stand tot aan het rustsignaal.

In de tweede helft was het weer Be Quick dat de eerste kans kreeg, maar het schot verdween net boven de deklat van het doel van EKC. Daarna zette EKC wel druk op het doel van Be Quick, maar dat leidde niet tot uitgespeelde kansen. Het was uiteindelijk een klutsbal die via de verdediging van Be Quick in het doel belandde en de 1-2 betekende in de 52e minuut. Daarna ging EKC uiteraard op jacht naar de volgende treffer.

Het spel werd van beide kanten rommeliger, maar er kwam wel meer ruimte op het veld. Be Quick kreeg de beste kans van de tweede helft, toen de rechtsachter van Be Quick opstoomde naar het doel van EKC. Haar schot ging echter over. De verdediging van Be Quick bleef scherp tot aan de 96e minuut toen de scheidsrechter affloot en de drie punten mee naar Dokkum konden worden genomen! Het uit Dokkum meegereisde publiek kan terugkijken op een spannende wedstrijd en een fraaie overwinning. 

Zaterdag 21 april vertrekken de dames voor de wedstrijd tegen Nieuw Roden Vrouwen 1. De aftrap aldaar is om 14.30 uur.

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors