FC Wolvega Vr.1 – CSV Be Quick Vr.1 (2-0)

Dames Be Quick geven de punten cadeau in Wolvega

Op het zware hoofdveld in Wolvega trapte Be Quick iets na 14.30 uur af. De eerste mogelijkheden waren voor Be Quick, maar de afwerking liet te wensen over. Dat bleek deze gure middag een structureel probleem te gaan worden op sportpark Molenwiek. In de achtste minuut leek een bal naar voren van Wolvega een prooi te worden voor keepster Elise v.d. Linde. Een misverstand met aanvoerder Amber Werkman leidde er echter toe dat spits Emmely Stroop van Wolvega de bal vrij kon intikken. Met deze 1-0 achterstand op het scorebord zocht Be Quick nog meer de weg naar voren. Er kwam ook een aantal aardige kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Het dichtstbij kwam Regina Visser, maar haar schot raakte de lat. Het leek wachten op de verdiende gelijkmaker, toen Wolvega weer een doelpunt cadeau kreeg van Be Quick. De voorhoede van Wolvega plukte de bal van de voet van centrale verdediger Marije Procee en de 2-0 prijkte op het scorebord. Vlak voor rust kreeg Be Quick een grote kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Regina Visser kwam net te laat om de perfecte voorzet van Hilde v.d. Meulen binnen te schieten.

In de rust werd er stilgestaan bij de matige eerste helft en met vernieuwde energie werd de tweede helft begonnen. Net als in het eerste bedrijf liet de zeer nonchalant fluitende scheidsrechter Van Huizen zeer veel toe, waardoor het publiek kon ‘genieten’ van de nodige vliegende tackles en slidings. Be Quick wisselde na een uur offensief en bracht Regina de Groot in het veld voor de goed spelende verdedigster Anneke v.d. Meulen. Dat leek al snel resultaat te hebben toen zij een afgemeten voorzet van Marijke Kooistra kreeg. Haar schot op doel ging echter over. Be Quick ging nog meer risico nemen en dat betekende meer en meer geel-blauw op de helft van de thuisclub. Wolvega beperkte zich tot de counter en wist enkele keren gevaarlijk uit te breken. Gescoord werd er niet meer. Door deze nederlaag verhuizen de dames naar het rechterrijtje van de tweede klasse.

Volgende week zullen de dames in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel, dat één plek hoger staat op de ranglijst, uit een ander vaatje moeten tappen om de punten in Dokkum te houden. Zaterdag 1 december wordt om 15.00 uur afgetrapt op het hoofdveld op ons eigen Tolhuispark. We hopen op veel thuispubliek om ons te ondersteunen!

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIE
ZATERDAG 25 MEI, 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors