Groen licht voor verbouwplan clubhuis

Be Quick heeft de eerste stap gezet in de ‘vernieuwbouw’ van haar accommodatie in het Tolhuispark. De ledenvergadering gaf het bestuur unaniem groen licht voor de uitvoering van de bouwplannen die zij de leden presenteerde. De herbouw en uitbreiding van de kantine start nog dit jaar.

Een korte felle keukenbrand, op een zomerse vrijdagavond in juni, kende grote gevolgen voor Be Quick. De keuken raakte zwaar beschadigd door de vlammen en de hevige rook- en roetontwikkeling spaarde de grote en kleine zaal niet. De volledige inventaris van de kantine, keuken en beide zalen werd afgevoerd. Voor bezoekers zijn de gevolgen nog steeds zichtbaar.

De bouwplannen kregen weliswaar in een korte periode vorm, maar moesten wachten tot een definitief akkoord met de verzekering over de hoogte van de schade. “Dat akkoord werd recent bereikt, en met het groene licht van de ledenvergadering kunnen we nu verder”, vertelt voorzitter Kees Theissen. “We gaan niet alleen noodgedwongen herbouwen, maar we gaan ook de uit 1984 daterende kantine aanpassen en uitbreiden. De afgelopen jaren hebben we de basisvoorzieningen voor leden al op orde gebracht, denk aan de velden, materialen en kleedkamers. Met dit bouwplan zorgen we ervoor dat het gebouw weer bij de tijd is en we weer decennia lang vooruit kunnen”.

Bij de bouwplannen is vooral gekeken naar het comfort en gemak voor de gebruikers van de kantine. Dat betekent een praktische indeling, toegankelijkheid, sfeervol en voldoende ruimte. Onderdeel van de plannen is verplaatsing van de opslag en de keuken naar de noordzijde van de grote zaal, waar nu ook de tijdelijke bar staat.

“De vrijkomende ruimte gebruiken we om de kantine aan de zuidwest van het gebouw toegankelijk te maken. Drie van de vier velden liggen aan die kant, maar het gebouw staat er eigenlijk met de rug naar toe. Door het gebouw letterlijk open te breken nodigt de kantine je uit om ook vanaf die zijde naar binnen te gaan. En als je dan binnen komt, dan moet de kantine sfeer bieden. En ook daar gaan we mee aan de slag”, geeft Kees Theissen aan. (lees verder onder de afbeelding)

plattegrond

In het oog springend onderdeel van de plannen is de bouw van een verdieping op de kantine, aan de zijde van het hoofdveld. “Het plat dak biedt die mogelijkheid en die gaan we gebruiken. Om op de begane grond voldoende ruimte te krijgen is daar geen ruimte voor vergaderruimten. Die functies komen terug in de vergaderkamers op de verdieping. Er gaat al met al nogal wat gebeuren, we pakken nu door, je kunt het maar een keer goed doen.”

De bouwplannen zijn tot stand gekomen met inzet van vrijwilligers en sponsoren. De komende weken worden de laatste formele stappen gezet zodat het echte zichtbare werk op korte termijn kan beginnen.

“Onze accommodatie in het Tolhuispark is dan weer helemaal bij de tijd. En dat mag ook, Be Quick is een vereniging die de zaken goed geregeld wil hebben voor haar leden, supporters, sponsoren en bezoekers. De stap die nu we gaan zetten is daar heel belangrijk in”, sluit Theissen af.

artistimpression

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors