Helpman Vr. 1 – CSV Be Quick Dokkum Vr.1 (4-2)

De wedstrijd van de Be Quick-dames vond voor het vierde weekend op rij plaats in de stromende regen. Het hoofdveld van het Groninger damesteam van Helpman was zwaar en kende vele zompige meters.

Het is een bekend gegeven dat deze thuisclub de wedstrijden altijd fel start, maar Be Quick liet de dames van Helpman vrijelijk overspelen in de beginfase. Doordat de passing van Be Quick niet best was, werden veel ballen cadeau gegeven. De thuisclub profiteerde optimaal en zo stond het na twaalf minuten 2-0 voor Helpman. Pas halverwege de eerste helft werden er meer duels gewonnen en begon Be Quick iets meer grip op de wedstrijd te krijgen. De aansluitingstreffer viel na een half uur, toen spits Anke Mollema gebruik maakte van een misverstand in de verdediging van Helpman. Dat werd ook de ruststand, hoewel Be Quick nog een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker. Yalou Kikstra zette met een fraaie voorzet Ingrid van der Wal vrij voor de keepster, maar haar schot ging ver naast.

 
In de rust werd een stevige evaluatie van de matige eerste helft gehouden. In de tweede helft probeerde Be Quick meteen de gelijkmaker te forceren. Uit een counter van Helpman viel helaas al snel de 3-1. De dames keken aldus weer tegen een achterstand van twee doelpunten aan. Be Quick probeerde vervolgens op de steeds tragere grasmat het spel te maken, maar kon moeilijk een bres slaan in de verdediging. Even leek het alsof Be Quick een strafschop kreeg toegekend toen Hinke Rozema werd neergehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter besloot echter tot een indirecte vrije trap, welke Be Quick niet wist te verzilveren.

 
Het geluk was ook niet aan onze zijde toen een schot van Hinke Rozema een kwartier voor tijd de lat raakte. Vlak daarna leek Ingrid van der Wal op weg te zijn naar de 3-2, maar zij liep zich uiteindelijk vast. Helpman was heel wat effectiever, bij hun tweede kans in de tweede helft maakten zij de 4-1. De 4-2 voor Be Quick uit een harde vrije trap van Marije Procee viel helaas te laat om de wedstrijd nog spannend te kunnen maken.

Volgende week zaterdag 14 oktober is de thuiswedstrijd tegen oude bekende Sint Annaparochie en kan er wat worden rechtgezet door de dames. De aftrap op het hoofdveld is om 15.00 uur en iedereen is welkom om ons aan te komen moedigen!

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
EINDE COMPETITIE
ZOMERSTOP

Tweets

Hoofdsponsors