Het bekeravontuur van Be Quick eindigt in Urk

Dinsdagavond speelde Be Quick de kwartfinale van de beker uit tegen Urk. Nimmer schopte het eerste elftal van Be Quick het zover in de beker. Winst zou toegang betekenen tot de voorronde van het landelijke KNVB toernooi. Hoofdklasser Urk sleepte echter met 3-0 deze ambitieuze prijs in de wacht.

Be Quick trad aanvankelijk met een licht gemankeerd elftal in het veld. Aanvoerder Folkert van Dongera was geblesseerd. In het eerste deel van de eerste helft begon Be Quick met de rem van ‘respect voor de tegenstander’ aan de wedstrijd. Deze voorzichtigheid werd in de elfde minuut afgestraft door Jelle de Boer, die profiteerde een misser in de defensie en 1-0 aantekende. De technisch sterke Urkers lieten een viertal opgelegde kansen liggen of de voet werd hun dwars gezet door een uitstekend keepende Eelke Kooistra. Het defensieve koppel Koen Blom en Ynte Koopal liet zich ook niet onbetuigd. Het lukte Be Quick zelf niet om een aanvallende vuist te maken in de eerste helft.

De 1-0 ruststand was het teken voor de Be Quickers om schroom van zich af te schudden. Er werd meer druk gezet op de bal en zo nu en dan lukte het om het doel van de tegenstander te bereiken met een schot. Na 66 minuten voetbal gooide Urk in twee minuten tijd met Hessel Snoek en Rudolf Nentjes de wedstrijd op slot: 3-0.

Be Quick kwam hierna nog heel dicht bij een doelpunt. Een zeer kansrijke aanval van Be Quick werd door de goed spelende Marcel van der Meulen opgezet over de as van het veld. Hij speelde over de linker flank Piet Raap aan die op snelheid zijn tegenstander passeerde en de bal voor gaf. Dezelfde Marcel kopte de bal nipt over.

Voor Be Quick Trainer Henk Konings had deze wedstrijd een speciaal tintje. Hij was in de periode 2008-2010 trainer van Urk dat toen uitkwam in de eerste klasse KNVB. Aan het eind van de wedstrijd stonden er drie JO19 spelers in de hoofdmacht van Be Quick. Koen Blom, Jan Jaap de Boer en Frits Veenema kregen de kans om zich te laten zien in de kwartfinale van de beker tegen hoofdklasser Urk.

Willy de Groot

 

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors