In memoriam: Jan Harmsma

Afgelopen weekend bereikte ons het verdrietige bericht dat erelid Jan Harmsma op 89-jarige leeftijd is overleden. Jan Harmsma heeft sinds de jaren ’70 vele vrijwilligersfuncties bekleed bij de club en was jarenlang bestuurslid. Naast erelid van CSV Be Quick Dokkum was Jan Harmsma lid van verdienste van de KNVB.

Bij de afscheidsdienst van Jan in de Fonteinkerk waren afgelopen zaterdag 14 juli vele Be Quickers aanwezig. Met verhalen, ontroering en humor werd teruggekeken op zijn leven. De naam Be Quick viel heel regelmatig. Komend uit een aannemersfamilie en met zijn bouwkundige kennis en vaardigheden heeft Jan veel bijdragen aan de ontwikkeling van Be Quick. De meeste bouwwerken op het Tolhuispark van Be Quick komen dan ook van de tekentafel van Jan Harmsma. Hij maakte de tekeningen voor ons clubhuis in het Tolhuispark dat in 1983 werd gerealiseerd. De allereerste reclameborden van Be Quick rond het hoofdveld in het Harddraverspark werden ontworpen en gemaakt door Jan. Maar ook op andere fronten was Jan actief binnen de club. Hij was onder meer leider en trainer van verschillende jeugd- en seniorenteams. Hij maakte en verspreidde de (handgeschreven) teamindelingen bij de jeugd. En bovendien was hij trots toeschouwer van zijn zoons Oebele en Sible die lange tijd voor Be Quick speelden. Een van zijn grootste maatjes bij Be Quick was Sytze de Jong. Als duo waren ze jarenlang consul en wedstrijdsecretaris.

We herinneren Jan Harmsma als een toegewijd en wilskrachtig man. Hij hield niet van half werk en was altijd bezig. Als het ene project nog niet af was, was Jan Harmsma al weer aan het nadenken over het volgende. Hij was zeer betrokken en belangstellend naar ‘het doen en laten’ van andere mensen.

Jan Harmsma bleef ondanks zijn hoge leeftijd ook in de laatste jaren nauw betrokken bij Be Quick. Regelmatig was hij aanwezig bij wedstrijden van ‘het eerste’, waarbij hij dan ook nog gezellig bleef nazitten en even een praatje kwam maken in de bestuurskamer. Hij bleef trouw bezoeker van de ledenvergaderingen en andere clubbijeenkomsten. Ook deed hij begin dit jaar nog enthousiast mee met de ontwerpbijeenkomst voor de aanpassing van het clubhuis.

Nog maar pas geleden werd bij Jan kanker geconstateerd in een vergevorderd stadium. Ondanks dat hij ongeneeslijk ziek was, bleef hij actief en geïnteresseerd. Hij wilde na de recente brand de situatie in het clubhuis graag ter plekke bekijken. Dat bezoek was gepland maar het is er niet meer van gekomen. Op 8 juli jl. overleed Jan Harmsma.

We verliezen met deze mens een oer- Be Quicker. Een zorgzame, liefdevolle en zeer betrokken man, die ontzettend veel voor de club heeft betekend. Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind namens de gehele vereniging veel sterkte toe.

Bestuur en leden van CSV Be Quick Dokkum

Jan_Harmsma_site

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors