Lycurgus Vr. 1 – Be Quick Vr. 1 (0-0)

Bij aankomst op het sportpark West-End in Groningen scheen het najaarszonnetje, maar was het rustig op de velden. De gemeente had ’s ochtends vroeg alle echte grasvelden op het sportpark afgekeurd, er werd dus alleen op kunstgras gespeeld. De thuisploeg trapte daarom af op veld 5, het meest afgelegen kunstgrasveld van het park. Om 14.30 uur floot scheidsrechter Burgler voor de eerste maal.

 
Het was Be Quick dat gretig startte en probeerde Lycurgus de wil op te leggen. Dat lukte de Dokkumer dames prima, en er werd met veel overtuiging gevoetbald. De duels werden gewonnen en de thuisploeg kreeg weinig ruimte van Be Quick. Toch was de eerste mogelijkheid voor Lycurgus. Op de rand van de zestien meter kregen zij een indirecte vrije trap toegekend. In tweede instantie ging deze over het doel van Elise v.d. Linde.

 
Halverwege de tweede helft kwamen de kansen voor Be Quick. De beste kans was in de 35e minuut toen Yalou Kikstra de steekpass van Nina Heyligers kreeg. Zij leek te gaan scoren, maar de verdedigster van Lycurgus greep op het laatste moment in. Be Quick kreeg in de eerste helft nog meer mogelijkheden, maar de keepster van Lycurgus was enkele malen zeer attent om deze onschadelijk te maken. In de rust was trainer/coach Popke Alle Veenstra tevreden over het aantal gewonnen duels en het veldspel, maar moest er een schepje bovenop om de winst mee naar Dokkum te nemen.

 
Het was echter Lycurgus dat beter startte in de tweede helft. De Groninger dames hadden meer balbezit en waren dreigender dan Be Quick. Be Quick hield de linies ferm gesloten en wist de aanvallen van de thuisclub steeds goed op te vangen. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg Be Quick meer en meer de overhand. Door een tweetal offensieve wissels kreeg Be Quick zelfs een paar beste kansen om de wedstrijd te beslissen. Rechtsvoor Hinke Rozema leek op het doel af te stormen om de 0-1 te maken, maar zij werd op het laatste moment afgestopt. De daaropvolgende vrije trap werd over geschoten door Marije Procee. Een volgende vloeiende aanval van Be Quick leidde nog tot een fraai ingetikt schot waardoor de keepster kansloos was. Een verdedigster van Lycurgus redde echter vlak voor de doellijn. De spannende wedstrijd eindigde daardoor in een 0-0 gelijkspel.

 
Be Quick kreeg geen maximale beloning voor een prima teamprestatie, maar houdt wel voor het eerst deze competitie een ‘clean sheet’. Volgende week zaterdag 18 november komt -naast Sinterklaas- ook Nieuw Roden op bezoek. De wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst start om 14.30 uur op het hoofdveld. We hopen op veel thuispubliek!

 

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
COMPETITIEWEDSTRIJD
15 DECEMBER 14.30 UUR

Tweets

Hoofdsponsors