Nieuw Roden Vr. 1 – CSV Be Quick Vr. 1 (4-1)

Dames Be Quick verliezen van titelkandidaat na matige eerste helft

In Nieuw-Roden leed Be Quick voor het eerst sinds een maand weer een nederlaag. Natuurlijk was Nieuw Roden favoriet, maar door de goede resultaten van de afgelopen weken was de verwachting dat de dames het de thuisclub wellicht moeilijk konden maken. In de eerste helft leek dat er allerminst op. De technisch behendige speelsters van Nieuw Roden konden het spel maken en waren constant dreigend. Door veel inzet van Be Quick werden echter weinig echt uitgespeelde kansen gecreëerd. Toch kwam de thuisclub door een fraaie stiftbal over de keepster van Be Quick op 1-0. Daarna bleef het houden en keren voor Be Quick. De dames uit Dokkum maakten het zichzelf ook niet gemakkelijk. De duels werden vaak niet stevig genoeg aangegaan, waardoor Nieuw Roden gemakkelijk kon blijven combineren. Toch leek 1-0 ook de ruststand te worden, totdat bij een corner de bal met enig fortuin voor de voeten van een aanvalster van Nieuw Roden belandde. Zij haalde hard uit en daarmee keek Be Quick tegen een 2-0 achterstand aan. Gezien het spelbeeld van de eerste helft niet een verrassende ruststand.

In de tweede helft startte Be Quick prima. Al vroeg in het tweede bedrijf zorgde de spits van Be Quick  voor een pass waarmee de linksvoor haar bewaakster in sneltreinvaart voorbij kon sprinten. Daardoor kwam zij oog in oog met de keepster van Nieuw Roden, maar deze wist haar schot goed te pareren. Vlak daarna kreeg Be Quick via de rechtervleugel nog een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. Het schot van de rechtsvoor van Be Quick was echter een makkelijke prooi voor de sluitpost van de thuisclub. Vlak daarna kreeg de linksvoor nog een kans om vanuit een gevaarlijke positie uit te halen, maar haar schot ging helaas ver over. Net op het moment dat het leek alsof Be Quick nog meer gas ging geven, viel de 3-0 toen de bal bij een corner via een klutsbal in het doel van Be Quick belandde. Toch bleef Be Quick doorjagen op doelpunten en zij werden daarvoor ook beloond. De van haar enkelblessure herstelde linksvoor bekroonde haar invalbeurt met een schot hoog in het doel van Nieuw Roden. Na deze 3-1 probeerde Be Quick het met veel passie nog wel, maar uiteindelijk viel in de slotfase de 4-1 uit een vlijmscherpe counter van Nieuw Roden.

Zowel bovenin als onderin de tweede klasse blijft het ongemeen spannend. Nieuw Roden kan na puntverlies van koploper Winsum de strijd om de titel weer aangaan. Be Quick heeft nog aardig wat punten uit de komende vier wedstrijden nodig om de nacompetitie te ontlopen. Komende zaterdag 28 april is daarvoor de eerste mogelijkheid, dan gaan de dames naar Sint-Annaparochie. De aftrap op sportpark De Waaie is om 15.00 uur.

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
WINTERSTOP
GEEN COMPETITIE

Tweets

Hoofdsponsors