Oranje Nassau Vr.3 – CSV Be Quick Vr.1 (1-0)

Teleurstellend verlies van de dames van Be Quick in Groningen.

Trainer/coach Popke-Alle Veenstra kon niet beschikken over vijf geblesseerde dames. Ook werd Be Quick in de tweede helft een honderd procent strafschop onthouden. Maar het veldspel was in deze laatste competitiewedstrijd wel zo pover van Be Quick dat het soms zeer aan de ogen deed.

In de eerste helft kreeg Oranje Nassau welgeteld één vrije trap en één hoekschop. Bij de hoekschop in de negende minuut van de wedstrijd bleef keepster en verdediging van Be Quick toekijken hoe Oranje Nassau vrij in kon koppen. Na deze vroege 1-0 achterstand moest Be Quick komen en kon Oranje Nassau zich beperken tot verdedigen. Dat deden de Groninger dames met man en macht. In de eerste helft kwam Be Quick dicht bij de gelijkmaker toen de voorhoede tweemaal kon uithalen. Er werd echter steeds een goed blok gezet waardoor de schoten in de kiem gesmoord werden.

In de tweede helft ging Be Quick in de stromende regen op zoek naar de gelijkmaker. Lisanne Kempe raakte de lat met een vrije trap, maar bij de rebound was niemand van Be Quick alert. Invalster Regina Visser speelde zichzelf met een individuele actie vrij voor de keepster, maar haar schot ging over. Hilde v.d. Meulen zag haar harde schot gekeerd door de keepster. Verder grossierde Be Quick in lange ballen, foute passes en schoten ver over het doel van Oranje Nassau. Jammer voor de meegereisde fans, een duel om snel te vergeten.

Na deze eerste seizoenshelft eindigen de dames op de zesde plaats. Zeer goede wedstrijden werden afgewisseld met matige partijen. In de tweede seizoenshelft moet constanter worden gepresteerd om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de tweede klasse D. Hopelijk is de ziekenboeg weer leeg als op zaterdag 19 januari de eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld. Dan spelen de dames tegen Heerenveense Boys Vr. 2 in Heerenveen (de aftrap is dan om 14.30 uur).

Verslag: Remco Admiraal

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 16 MAART
HARLINGEN, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors