Promotie naar 4e Divisie Be Quick JO19

WINSCHOTEN/DOKKUM –  In een zwaarbevochten wedstrijd heeft het team CSV Be Quick Dokkum JO19, onder leiding van trainer Pieter Santema, zaterdag kunnen winnen in het promotieduel tussen WVV1896 uit Winschoten en promoveert hierdoor naar de landelijke 4e Divisie. De reguliere wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en in de verlenging wisten beide teams niet te scoren. Penalty’s schieten is daarna noodzakelijk om de winnaar aan te wijzen, uiteindelijk is dit met 5-3 in het voordeel van Be Quick Dokkum beslist. Feest en een mooie bekroning na een prima seizoen in de hoofdklasse.

Het wedstrijdverloop
Het begin van de wedstrijd is rommelig en beide teams tasten elkaar op sterkte af. Het Winschoter team is sneller in de wedstrijd en laat zien dat zij goed voetbal kunnen spelen. Kort samenspel en een snelle voorhoede geeft hun de eerste kansen en dat resulteert dan ook in een vlotte 1-0 voorsprong. Kort daarna krijgt Be Quick een zware domper te verwerken, de spits Frits Veenema loopt een knieblessure op, waardoor het basisteam veranderingen moet ondergaan. Esra Braaksma komt op het middenveld, Lars Rozema naar de spitspositie en Koen Blom in de verdediging.

Het duurt nog even voor iedereen weer gewend is aan de nieuwe posities, er zijn wel aanvallen, alleen krijgen we geen vat op de wedstrijd en het is dan ook opnieuw WVV1986 dat scoort, 2-0 achter. Heel vervelend, alleen op de één of de andere wijze blijven we er in geloven, we krijgen beter vat op de wedstrijd en de mooie combinaties komen en dan schiet Corijn Wiersma raak uit een scrimmage voor de goal, 2-1. En zo gaan we de rust in.

De tweede helft begint voor de Dokkumers weer wat angstig, alleen het lijkt of de Winschoter spelers ook wat gas terugnemen, het is alsof ze wel tevreden waren met deze stand. Wij natuurlijk niet en we dringen aan op de gelijkmaker en die komt er dan ook, het is de linker voorhoedespeler Jelle Okma die de 2-2 maakt. Nu doorgaan voor de overwinning is het motto binnen het team. Je ziet dat de gefrustreerdheid van de Winschoteners door de gelijkmaker toenemen en na nog een gele kaart voor een speler van WVV moet deze het veld verlaten, dus tien tegen elf. Je denkt dan vaak dat je met een meertal gemakkelijker speelt en meer de ruimte krijgt om de wedstrijd te controleren en dat dit soms een utopie is blijkt  nu ook weer.  We kunnen in ieder geval de bal wat beter in bezit houden en rustiger opbouwen en we krijgen kansen, alleen het resulteert niet in een doelpunt. Jan Jaap de Boer maakt  het de keeper van Winschoten nog knap lastig door vanaf de middellijn met een prachtige trap op goal hem te dwingen tot het weggeven van een corner.

Het was warm op en langs het veld en de eerste verschijnselen van vermoeidheid vertonen zich aan binnen ons team. Van een 2-0 achterstand terugkomen naar een gelijkspel kost veel energie. Dennis Zuidema komt in de plaats van Rudmer Dijkstra. De eerste de beste aanval van de Winschoters daarna zorgt ervoor dat Dennis de bal van onze doellijn vandaan kopt en hij komt daarbij in botsing met een speler van Winschoten. Dennis loopt daardoor een ernstige hoofdwond (gescheurde wenkbrauw) op en moet het veld verlaten, hij is amper drie minuten in het veld. Ale Sytze Talsma is zijn vervanger, er volgen weer omzettingen in het team van Be Quick.

De Winschoters ruiken hun kans weer met en met rappe uitvallen weten zij prima kansen te creëren. Ook wij hebben nog enkele kansen en de spanning in de wedstrijd neemt alleen maar toe. Dan fluit de goed leidende scheidsrechter Van der Singel af voor de reguliere tijd. In de verlenging zijn we zijn natuurlijk nog steeds in een meertal, alleen wij zien dat het tiental van WVV er beter voor staan, alleen ook zij hebben hier en daar pijntjes, er wordt ook gewisseld.

Ivan Draijer wordt in het begin direct gewisseld en Ahmed Salah  komt voor hem in de plaats, weer een omzetting in de basis. Het wordt steeds lastiger om op de geijkte basis terug te vallen. Het  spel is niet fraai, maar het blijft ongemeen spannend. De WVV ‘ers spelen het slim, we mogen de bal rondspelen en uit de foute passes van ons kunnen ze rap omschakelen en op naar ons doel. Vooral door het goede keeperswerk van Fedde Akkerman en met behulp van de paal, de lat en een afgekeurd doelpunt van WVV weten wij de penaltyseries te bereiken. Penalty’s  schieten aan het einde van de wedstrijd zijn altijd lastig en vol spanning.

Door loting mogen wij als eerste beginnen, we gaan gelijk op, tot aan de vierde penalty. Onze keeper Fedde staat oog in oog met een speler van WVV, deze neemt de aanloop en Fedde zorgt ervoor met een fraaie safe naar de rechterbovenhoek dat de bal niet in het net verdwijnt. De stand is nu 4-3. Nu is het alleen zaak voor Lars Rozema om de vijfde voor ons te maken en hij schiet hem binnen. Een 5-3 overwinning met penaltyschieten, promotie naar de 4e Divisie is een feit. Er vloeien tranen van vreugde en er is enorme blijdschap. Wat een seizoen voor de spelers van JO19, derde in de reguliere competitie en nu toch de promotie naar de 4e Divisie. De wedstrijd is geleidt door de goed leidende scheidsrechter Van der Singel en zijn grensrechters.

Het is een mooie terugreis naar Dokkum, we gaan met de bus feestend en zingend en bedanken de vele meegereisde supporters (ouders, bestuur en sportliefhebbers) voor hun ondersteuning tijdens deze wedstrijd.  In Dokkum worden we verwelkomd door de deelnemers van het Weidenaar Toernooi bij het clubhuis en gehuldigd door het bestuur. Het is nog lang onrustig in Dokkum geweest.

Freerk Dijkstra, 17-6-2018

IMG_9855

Volgende wedstrijd

Thuis
Uit
ZATERDAG 23 FEBRUARI
SV BEDUM - CSV BE QUICK, 15.00 UUR

Tweets

Hoofdsponsors